Radiografia politică a unui personaj. Nicolae Bacalbaşa face apologia sexului şi a vulgarităţii

Radiografia politică a unui personaj. Nicolae Bacalbaşa face apologia sexului şi a vulgarităţii
Evaluaţi acest articol
(74 voturi)

„A sosit vremea ca vocea doctorului Bacalbaşa, celebru în toată ţara pentru pildele şi vorbele de duh, să se audă în Parlamentul României!”. Aşa era lansat, în septembrie 2008, candidatul PSD Nicolae Bacalbaşa, cel care, de ieri, este suspendat din partid.

Reacţia PSD este una tardivă, dacă avem în vedere că atacul la adresa Ralucăi Turcan nu e primul derapaj al politicianului gălăţean, ci doar unul de la tribuna Parlamentului. Iată o radiografie a modului în care a evoluat discursul politicianului Bacalbaşa, devenit, cu sprijinul televiziunilor, un personaj media pe seama căruia PSD a câştigat capital electoral.

Mojicii cu iz politic

„Cine are o părere opusă celei expuse în hotărâre să ridice frumos mânuţa, era să spun lăbuţa”, declara, acum zece ani, în februarie 2007, consilierul judeţean PSD Bacalbaşa cel care, marţi, îi striga Ralucăi Turcan că "face fractură dacă mai dă cu labele". Tot în 2007, Bacalbaşa ajungea în atenţia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru afirmaţiile făcute la adresa consilierului judeţean PD David Craiu: „aparţine unei minorităţi extrem de obraznice şi de virulente. Eu îl bănuiesc de o ură faţă de poporul român”. Bacalbaşa a susţinut atunci că nu s-a referit la originea evreiască a lui Craiu, ci la minoritatea politică a PD, reprezentat în CJ de doi consilieri, David Craiu şi Iulian Aramă.

În toamna lui 2008, Bacalbaşa rata mandatul parlamentar din cauza redistribuirii, deşi în colegiul în care candidase obţinuse cel mai bun scor - 19.043 de voturi.

Vedetă la tv

În septembrie 2009, politicianul îşi făcea triumfal intrarea la „Cronica Cârcotaşilor”, iar în aprilie 2010 câştiga „Te pui cu blondele”, dar şi minutul de aur al acestei emisiuni, explicând că „În sexul oral depinde de care parte eşti”. Diferenţa între viaţă şi acel organ al bărbatului? - Viaţa e mult mai dură! Pe asta am aflat-o în noiembrie 2011, când Bacalbaşa a fost la „Serviciul Român de Comedie”. Intrarea în 2012 îl găsea pe Bacalbaşa învârtit ca titirezul de cravată de Cruduţa Daniela, pe ritmurile lui Guţă, în programul de revelion al Antenei 1.

„Unii mi-au spus Bulă. Le-am demonstrat că cine stă deasupra, ăla dă din fund”, avea să spună candidatul PSD la preşedinţia judeţului, Nicolae Bacalbaşa, în martie 2012, la „Cronica Cârcotaşilor”.

În iunie 2012, Bacalbaşa devenea preşedintele judeţului cu 152.996 de voturi. O lună mai târziu, apărea în postura de Spiderman în emisiunea „Demascarea”, filmată cu o zi înainte de a depune jurământul.

În noiembrie 2013, când subiectul zilei era presupusului avort suferit de Bianca Drăguşanu, preşedintele declara la „Acces Direct”: „o femeie cultă previne sarcina”.

Sultan sau preşedinte?

În iunie 2014, în plină şedinţă CJ, preşedintele Bacalbaşa o punea la punct pe consiliera PNL Tania Bogdan care semnala nereguli cu privire la un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi. Întreruptă de Bacalbaşa, liberala i-a cerut şefului CJ să îi permită să termine fraza, moment în care acesta i-a replicat: „nu vă lăsăm neterminată”.

În septembrie 2014, în biroul de preşedinte al judeţului, cu turbanul pe cap, Paşa Bacalbaşa povestea pentru Kanal D cât de mult îi seamănă Suleyman Magnificul, declarându-se fan al serialului turcesc.

Totul despre sex

„Sexul e un instinct şi se spune despre scula cu care se practică -  deşi este esenţa masculinităţii este de sex feminin cuvântul - că nu ştie carte”, declara politicianul în ianuarie 2015, la România TV.

Un an mai târziu explica, tot la România TV, cazul bărbatului căruia soţia îi smulsese un testicul pentru că nu i-a adus flori de 8 Martie: „A fost o deficienţă de funcţionare sancţionată. Respectivul organ se numeşte stâlpul casei. Când stâlpul casei nu-şi face datoria, se prăbuşeşte casa. Doamna a fost revoltată pe soţ, că alta mai paşnică s-ar fi dus la vecin să caute rezolvarea”.

„Sexul este o realitate majoră a existenţei noastre. Moralitatea este o noţiune fluidă şi care evoluează în timp. O colaboratoare a mea avea o vorbă în relaţia cu bărbaţii: o să-i pun chestia aia pe ochi. Se referea la triunghiul de negreaţă”, avea să explice, în aprilie 2016, tot la ştirile România Tv, preşedintele Bacalbaşa.

În februarie 2017, pe holul Parlamentului, deputatul PSD Bacalbaşa îşi ataca dur colegii de la USR: „Este un act de impotenţă - nu sexuală - politică a unor voaiorişti”.

"Nu-mi schimb modul de a gândi"

Apetenţa televiziunilor pentru declaraţiile şocante, morbide sau sexuale ale lui Nicolae Bacalbaşa s-a dezvoltat din vremea când era purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean şi vedeta ştirilor sângeroase de la ora 5,00. Şi încă din 2012, când se afla în plină ascensiune, fiind candidat la preşedinţia judeţului, Bacalbaşa ne declara: "Tot aşa am să mă comport, pentru că nu sunt un idiot care îmi schimb modul de a gândi numai prin faptul că sunt într-o funcţie".

Ce spune Bacalbaşa după suspendarea din PSD

„Mi-am pierdut controlul şi m-am lăsat provocat. Faptul că m-am lăsat provocat este un malpraxis politic. Pentru malpraxisul medical se plăteşte, pentru malpraxisul politic, iar se plăteşte. Fără îndoială că am dăunat partidului. Am dezamăgit colegii. Colega cu fractura nu a fost jignită de mine, ea m-a jignit în momentul în care lovea violent tăblia”, a mai spus Bacalbaşa la Antena 3.

Întrebat de news.ro dacă îi pare rău pentru cele întâmplate, a răspuns: „Îmi pare rău că am răspuns la provocări. Acum îmi pare bine pe de altă parte că, deşi am făcut un puseu de hipertensiune în momentul acela, nu am căzut pe jos, nu am ologit, nu am făcut hemoragie cerebrală".

Citit 23039 ori Ultima modificare Joi, 18 Mai 2017 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.