Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
10 comentarii

Constructorii au încasat milioane de euro din partea Consiliului Judeţului pentru lucrări prost executate pe drumurile judeţene * Conducerea instituţiei va sesiza organele de urmărire penală


Lucrări fictive, drumuri judeţene reabilitate corespunzător doar pe hârtie, dar care, în realitate, prezentau fisuri şi degradări încă de la recepţia lucrărilor, contracte neclare încheiate între Consiliul Judeţului şi diverşi constructori, menite să avantajeze executanţii, dar şi material de proastă calitate folosit de firme la modernizarea drumurilor (diferit de ceea ce se ceruse prin proiect) reprezintă doar câteva dintre neregulile extrem de grave descoperite pe mai multe sectoare de drum judeţean proaspăt reabilitate. O expertiză tehnică a mai multor drumuri judeţene, efectuată de expertul bucureştean SC Puc Walter SRL, la comanda conducerii Consiliului Judeţului, pentru care instituţia a plătit aproximativ 11.000 de lei, scoate la iveală modul în care este jefuit banul public la Galaţi.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

 

 

Citit 11871 ori Ultima modificare Joi, 10 Octombrie 2013 17:15

10 comentarii

 • postat de crt Marți, 15 Octombrie 2013 08:51 5.13.164.*** Link la comentariu
  0
  3

  Primaria / prefectura a dormit, doarme si va dormi intotdeauna..

  In speranta ca cineva de la Viata Libera va vedea comentariu si va face un reportraj amanuntit...

  1. Pe strada Vulturului exista 2 canalizari fara capace, au aprox 2 saptamani de cand au disparut;
  2. Drumul spre Barlad (DN24D), prin Cuca, Varlezi etc., este intr-o stare deplorabila, impracticabil, incepand din februarie 2013;
  3. Strada Basarabiei, incepand din Domneasca si pana la intersectia cu Traian, are asfaltul ciuruit si au inceput sa apara gropi imense langa sinele de tramvai.

  4. Si inca ceva in legatura cu parcarile publice cu plata: nu mi se pare normal sa parchez in strada, ocup o banda de pe sens si trebuie sa mai dau bani si pentru asta (a se vedea situatia de pe strada Prelungirea Traian).

  Raportează
 • postat de eu Luni, 14 Octombrie 2013 14:19 85.120.166.*** Link la comentariu
  0
  4

  consiliul judeţean are în subordine o societate care se cheamă SD Drumuri şi Poduri SA şi care este în insolvenţă.
  Consiliul judeţean nu acordă lucrări acestei societăţi, care în ultimul timp nu m ai participa măcar la licitaţiiparticipă ca orice societate din exterior, că degeaba participa. Lucrările le câştiga Vega, Trancadr şi altii
  Ce se întâmplă la licitaţii????????????????? Eu bănuiesc, şi mulţi dintre dumneavoastră, însă se motivează că societatea lor, asta de drumuri şi poduri, nu câştigă lucrări că nu are utilaje performante.
  Se vede cu ochiul liber ce fac cei care câştigă licitaţiile, cu utilajele lor performante. La licitaţii participă băieţii deştepţi care de fapt nu fac nimic din ce lucrărei câştigă, le licitează mai departer la alţii, şi uite aşa din mână în mână, băieţii deştepţi iau banii şi lucrarea este făcută de a treia sau chiar a parta mână care nu are nici în clin şi nici în mânecă cu tehnologia asfaltului.
  În speranţa că aţi înţeles ce am vrut să spun, vă doresc spor la şofat

  Raportează
 • postat de un cetatean ai acestei urbe Vineri, 11 Octombrie 2013 09:59 5.13.196.*** Link la comentariu
  0
  6

  Eu vreau sa vad cand vor intra la puscarie toti presedintii fosti si actuali ai CJ,primari,consilieri,politicieni ai acestui oras si judet care s-au inbuibat din banul public si nu au facut nimic decat sa fure de cate ori au avut ocazia.Plutonul, ca altfel nu se mai poate,ca la chinezi, daca vrem sa iesim din mocirla asta!

  Raportează
 • postat de ella Luni, 07 Octombrie 2013 23:25 95.77.107.*** Link la comentariu
  0
  4

  Vad ca strada Basarabiei e inchisa iar.Cine a refacut aceasta strada?Citi bani au fost cheltuiti degeaba?Vreau si eu sa vad ca cel ce a facut lucrarea intra la puscarie si da si banii inapoi.Dar cred ca acest lucru in Romania nu se va intimpla niciodata.

  Raportează
 • postat de Furati tot, nu mai conteaza! Luni, 07 Octombrie 2013 16:44 79.116.97.*** Link la comentariu
  0
  6

  Mi-e scirba de toate slugile, de toti pupinkuristii si acolitii lor. Se va alege praful de orasul asta din cauza numarului mare de idioti care-l conduc. Toti sunt o apa si-un pamint, niste javre care fura ca sa traiasca bine neamul lor de parveniti si de obedienti, sa-si poata construi casoaie la tara si sa-si sustina financiar si amantele, ca doar nu le-or lasa de izbeliste. La banii lor furati de la noi, astia care i-am ales, isi permit sa-si intretina si nevestele si amantele si odraslele din toate casatoriile, ca doar le place sa colectioneze certificate de la casa casatoriilor.

  Raportează
 • postat de val Luni, 07 Octombrie 2013 12:37 74.65.187.*** Link la comentariu
  0
  6

  Nu pot citi intregul articol deoarece imi este imposibil sa procur ziarul, dar fragmentul publicat aici ma incurajeaza sa cred ca lucrurile incep sa se schimbe. Nu numai in ce priveste atitudinea autoritatilor fata de banul public, dar si in ce prveste presa galateana. Fara metafore in exces, fara politeturi si ironii indulcitoare si bland dojenitoare la adresa sefimii. Titlul articolului este impresionant prin simplitatea cu care exprima si cuprinde intregul adevar. As vrea sa vad ca, in sfarsit, ancheta se va finaliza complet si ca hotii vor scoate ce-au furat. Si hotii de constructori si hotii cu functii, care au luat comisioanele.

  Raportează
 • postat de John Luni, 07 Octombrie 2013 10:45 86.127.211.*** Link la comentariu
  0
  18

  Vreau să văd primul drumar din Galaţi, care a făcut lucrări de proastă calitate, că intră în puşcărie şi de la care se recuperează şi pagubele aduse!
  Nu înţeleg de ce aceste firme care asfaltează drumuri nu au prin contract şi întreţinerea lor, pentru că astfel şi-ar da interesul să le facă bine de la început! Aşa statul pierde şi cu asfaltarea către firme mamut... şi cu întreţinerea lor către firme care nu se pricep.
  Avem aceeaşi oameni incompetenţie de la A la Z care trebuie schimbaţi odată pentru totdeauna!!!!!!!!!

  Raportează
 • postat de alegator Luni, 07 Octombrie 2013 09:21 5.13.200.*** Link la comentariu
  0
  12

  Asta este vrajeala tipic lui bacalbasa, de 1.5 ani, el nu face decat anchete . A vazut cineva miscare in judet? Nu. Doar anchete despre cat a fost facut pana sa vina el, si asta ca sa mascheze impotenta lui in a face ceva folositor. Dupa un an jumate, mult din lucrarile anchetate de el au ieist si din garantie, dar e greu pentru un poet sa inteleaga termini tehnici. Face omu un audit sa vada cum sta, dar bacalbasa deja a devenit ca un disc de vinilin zgariat, aceeasi placa, mai este putin si vin alegerile urmatoare si el tot cu asta iese in fata, nu cu ceva palpabil, aaa, eventual si cu zecile de deplasari in starinatate pe banii nostril. Rusine !

  Raportează
 • postat de geo Luni, 07 Octombrie 2013 08:17 193.230.156.*** Link la comentariu
  0
  19

  Aratati ceva bun facut de autaritatile publice in interesul cetatenilor. Toti cunoastem ca imbogatirea alesilor s a facut pe contractele autoritatilor publice acordate ca niste cadouri tot celor care au legatura cu acestia. Daca s ar face un control in acest sens si s-ar recuoera toti banii, Romania ar avea fonduri pentru cel putin trei ani. Cine trebuie sa controleze aceste firme si legalitatea finantarii lor nu o va face pentru ca aceleasi autoritati sunt sub tutela Consiliului Judetean care a efectuat escrocheria. Si daca ar fi singura...

  Raportează
 • postat de Andrei Lisnschi Luni, 07 Octombrie 2013 01:03 86.123.250.*** Link la comentariu
  8
  5

  Stimata doamna, cred ca la aceasta rubrica ar trebui sa scrieti despere ultimele declaratii din conferintele de presa si interviuri cu ai nostri politicieni, declaratiilor si promisiunile politicienilor din timpul alegerilor catre cetateni si realizarile lor, cred ca articolul dumneavoastra ar trebui incadrat la o alta rubrica , las conducerea acestui ziar sa gaseasca denumirea perfecta.
  Cred ca a sosit timpul sa spunem adevarul, nu sa ocolim subiectele fiebinti.
  Andrei Lisinschi

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.