Situaţie disperată pentru zeci de copii şi bolnavi. Solidaritate de Crăciun pentru sărmanii de la Nicoreşti. APEL UMANITAR

Situaţie disperată pentru zeci de copii şi bolnavi. Solidaritate de Crăciun pentru sărmanii de la Nicoreşti. APEL UMANITAR
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Oamenii de bine din Galaţi şi nu numai sunt chemaţi, ca în aceste zile, să sară în ajutorul a nu mai puţin de 55 de persoane, parte dintre ele cu deficienţe grave, aflate în grija Fundaţiei "Bunul Samaritean" din Nicoreşti. Fondurile necesare procurării alimentelor s-au epuizat, iar centrala sediului unde funcţionează fundaţia s-a stricat.

Situaţie critică, cu câteva zile înainte de Crăciun, pentru zeci de sărmani care beneficiază de îngrijire şi asistenţă la Fundaţia "Bunul Samaritean" din Nicoreşti. În condiţiile în care şi indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap, aflate printre cei de care se ocupă organizaţia, nu au fost plătite de câteva luni din lipsă de fonduri, banii fundaţiei s-au terminat. Lucrurile au devenit şi mai grave după ce centrala termică s-a defectat. În aceste condiţii, 40 de școlari din familii defavorizate, ajutaţi zilnic la lecţii, şi 15 tineri şi adulţi cu dizabilităţi grave, găzduiţi permanent la unul dintre centre, sunt nevoiţi să îndure frigul, iar fundaţia a epuizat aproape toate resursele cu cheltuielile zilnice, absolut necesare întreţinerii asistaţilor. Astfel, toţi riscă să nu mai aibă ce mânca, iar sărbătorile, de care ne mai despart câteva zile, să le petreacă în frig şi foame. E nevoie urgentă de alimente, lemne, produse de igienă, suport tehnic pentru achiziţia și montarea unei centrale termice pe lemne, servicii de consiliere juridică, voluntariat, dar și de donaţii în bani, care pot fi direcţionate direct către Asociaţia "Bunul Samaritean". Pentru sprijinirea de urgenţă a fundaţiei şi a beneficiarilor săi, un ONG din Galaţi a demarat o Campanie "Donează căldură și o masă caldă! Donează pentru un miracol de Crăciun la Nicorești!". Cei care vor să doneze bani o pot face în contul Asociaţei United Cristian Aid Bunul Samaritean, cu numărul RO62 RZBR 0000 0600 0499 1770 (LEI), deschis la Raiffeisen Bank. Codul Unic de Înregistrare al asociaţiei este 16291453.

Indemnizaţiile, plătite vineri

Neplata indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap timp de trei luni a tensionat în ultimele săptămâni relaţiile între reprezentanţii fundaţiei şi cei ai administraţiei locale. Situaţia ar trebui să reintre în normal vineri, 21 decembrie, a precizat joi, primarul Ionel Boghiu. "Banii i-am primit, vom achita indemnizaţiile vineri", a spus edilul.

Citit 4019 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Decembrie 2018 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.