Să o ajutăm pe Andreea să învingă leucemia!

Să o ajutăm pe Andreea să învingă leucemia!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La vârsta la care ar trebui să meargă la şcoală şi să guste din plin din toate bucuriile copilăriei, Andreea este ţintuită pe un pat de spital, în luptă cu o boală nemiloasă, dar şi din cauza lipsei banilor necesari să acceadă la un tratament performant, în afara ţării.

Fetiţa are 12 ani şi a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică T (LAL-proT) cu afectarea sistemului nervos central și limfom leucemizat în zona plămânilor. În prezent, este internată în spitalul "Marie Curie" din Bucureşti. Peste teribilul necaz al bolii cumplite s-a suprapus un altul, care a făcut ca Andreea să întrerupă tratamentul cu citostatice cumpărate cu eforturi mari de către părinţi, din străinătate. În spital, Andreea a făcut o pneumonie cauzată de stafilococul auriu, prezent şi contactat în unitatea medicală. Fetiţa a fost operată de trei ori la plămâni, dar în contextul infectării cu stafilococul auriu, starea ei este atât de delicată, încât în ţară nu s-a putut găsi, până la acest moment, o conduită terapeutică cu şanse de succes.

150.000 de euro pentru Italia

Aceasta este suma uriaşă care ar putea-o salva pe Andreea dacă ar ajunge în Italia, la Spitalul "Bambino Gesu". În Peninsulă există posibilitatea efectuării unor intervenţii complexe şi a unor tratamente post-operatorii care să îi salveze viaţa, dar, din păcate, părinţii ei nu dispun de aceşti bani. De aceea, îi aşteaptă alături de ei pe toţi gălăţenii cu suflet mare, care îi pot ajuta cu bani ca să îşi salveze copilul.

Proxima ocazie cu care oamenii de bine se pot mobiliza va fi duminică, 22 septembrie, în cadrul evenimentului organizat în Grădina Publică de jandarmul Cristian Onofrei. Începând cu orele 9,00, iubitorii de mişcare, mari şi mici, amatori sau prefesionişti, sunt aşteptaţi la o alergare de solidaritate, cu ocazia căreia să doneze, fiecare cât poate, în speranţa că Andreea va avea o şansă. Fiecare participant va alerga cât poate şi cât doreşte, ori va putea parcurge traseul cu bicicleta sau cu rolele, urmând ca toţi cei care vor fi alături de Andreea şi familia ei să primească câte o diplomă de participare.

Cei care vor să afle mai multe despre eveniment sau despre cazul Andreei îl pot contacta pe Cristian Onofrei la telefonul 0742.144.889.

Citit 7251 ori Ultima modificare Marți, 10 Septembrie 2019 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.