Elena a primit 40.000 de euro pentru operaţie

Elena a primit 40.000 de euro pentru operaţie
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În numai două luni de la lansarea în spaţiul public a apelului umanitar pentru Elena Orac, gălăţeanca care încearcă să se vindece de scleroză multiplă printr-un tratament încă experimental, oamenii de bine i-au donat mai mult de două treimi din suma necesară transplantului ce poate fi efectuat în Rusia. Dacă va rata transplantul din lipsă de bani, viaţa tinerei este în pericol, ea fiind nevoită să renunţe şi la tratamentul pe care îl urma de ani de zile. 

Nimic nu este imposibil când este voinţă şi înţelegere faţă de suferinţa şi dorinţa unui om să trăiască! 60.000 de euro, o sumă astronomică pentru oamenii de rând, echivalentă cu preţul unui apartament sau al unei maşini de lux, este costul existenţei unei tinere din Galaţi, care de la 19 ani se luptă cu o boală teribilă, ce o macină încetul cu încetul, şi pentru care nu există în lume un tratament omologat. Ruşii par să fie cei mai avansaţi în aplicarea unui tratament experimental deocamdată, care a dat rezultate remarcabile în cazul altor pacienţi, printre ei aflându-se şi o altă gălăţeancă care a luat drumul Moscovei, în urmă cu câţiva ani. Acum, Elena Orac vrea să încerce şi ea acelaşi lucru şi să pună o cărămidă solidă în zidul speranţelor miilor de români diagnosticaţi cu scleroză multiplă. În două luni, prin donaţii, licitaţii, evenimente caritabile şi sponsorizări, gălăţeanca a reuşit ceea ce foarte puţini credeau: a strâns nu mai puţin de 210.000 de lei, suma care o desparte de totalul necesar deplasării şi operaţiei de transplant la clinica moscovită "Pirogov Hospital A.A. Maximov Clinic" fiind, la acest moment, de 78.000 de lei, adică mai puţin de 20.000 de euro. Tânăra şi soţul ei au lansat apeluri către toţi oamenii, entităţile şi companiile care cred ca i-ar putea ajuta. De la unii au primit răspuns, de la alţii aşteaptă un semn de viaţă şi de înţelegere faţă de suferinţa Elenei şi de dorinţa ei de a trăi.

A renunţat la tratament pentru operaţie

Miza este mare, deoarece pentru ea nu există, acum, cale de întoarcere. "Tratamentul pe care îl făceam a trebuit să îl întrerup, pentru că cei de la clinica din Rusia mi-au spus că atunci când voi face transplantul să nu mai fiu sub efectul tratamentului. Durează câteva luni până acesta dispare din corp, aşa că am riscat şi l-am întrerupt, pentru ca în februarie-martie să fiu pregătită pentru intervenţie. Dacă nu voi reuşi să ajung în Rusia şi nu voi face transplantul, va dispărea şi efectul tratamentului, iar dacă voi reîncepe un alt tratament, va mai dura încă şase luni până să înceapă să îşi facă efectul", ne-a explicat Elena Orac. În aceste condiţii, este lesne de înţeles că diferenţa de bani de care Elena mai are nevoie ca să facă operaţia este, practic, paşaportul ei pentru viaţă, în caz contrar ea urmând să intre într-un "vid" terapeutic, nemaifiind nici sub efectul tratamentului şi nici al operaţiei salvatoare. Pentru a face ca acest lucru să se nu întâmple, cei care vor şi pot să o ajute sunt rugaţi să pună umărul la acest ultim hop şi să doneze în conturile deschise pe numele Elena Maricela Orac, la Banca Transilvania: RON: RO70BTRLRONCRT0307491501 EUR: RO20BTRLEURCRT0307491501. O altă variantă o constituie donaţia online pe pagina de strângere de fonduri iniţiată pe Facebook "Orac Elena Maricela luptă pentru viaţa ei".

Citit 11846 ori Ultima modificare Marți, 17 Decembrie 2019 20:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.