Mobilizare impresionantă pentru un adolescent bolnav

Mobilizare impresionantă pentru un adolescent bolnav
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cazul adolescentului care la 17 ani se luptă pentru viaţă cu o formă gravă de cancer care evoluează galopant i-a impresionat şi mobilizat pe oamenii de bine. În primele 48 de ore de la mediatizarea poveştii băiatului care are nevoie de 150.000 de euro ca să-şi încerce o ultimă şansă la vindecare în Germania, în conturile deschise pe numele lui s-au strâns în jur de 60.000 de lei, o contribuţie importantă având o donaţie din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Ionuţ Tudorie şi a sa poveste nu i-a lăsat indiferenţi pe cei care au putut afla, din gura mamei sale, Maria, drama prin care trece de mai bine de doi ani. Elev de liceu cu viitorul în faţă, Ionuţ are un carcinom nazo-faringian de care a încercat, până acum, să se trateze la două clinici din străinătate. Sume exorbitante, provenite din ajutorul cunoscuţilor, al comunităţii şi al statului au fost cheltuite pe terapiile care nu au dat decât rezultate vremelnice, la începutul acestui an medicii germani constatând că tumora a recidivat şi evoluează galopant. Părinţii tânărului sunt epuizaţi financiar şi nu mai au resurse, oamenii fiiind dispuşi să-şi vândă chiar şi casa pentru a strânge 150.000 de euro, bani necesari pentru ca Ionuţ să meargă la o clinică din Aachen, specializată pe tratarea cancerelor nazo-faringiene şi unde ar urma să primeacă radioterapie în valoare de 35.000 de euro şi imunoterapie, de 110.000 de euro.

Arhiepiscopia îi întinde o mână de ajutor

"Sperăm să strângem măcar 35.000 de euro pentru început, ca să înceapă radioterapia cu protoni, care nu se poate face în România, şi pe parcursul unui an să adunăm şi restul de 110.000 de euro. Am fost surprinşi de rapiditatea cu care s-au mobilizat oamenii după ce am făcut public cazul, deşi iniţial nu am vrut să îl expunem. Înalt Preasfinţitul Casian ne-a sunat chiar în acea zi şi ne-a asigurat de tot sprijinul, ne-a spus că va mobiliza toate parohiile să ne ajute. Totodată, din partea Arhiepiscopiei au fost donaţi în cont 7.000 de lei. Nici nu avem cuvinte. Şi pe pagina de pe Facebook au început să vină mai multe donaţii", ne-a spus joi, 30 ianuarie, Maria Tudorie.

La ora închiderii ediţiei, suma donată de utilizatorii care au ales pagina de donaţii de pe Facebook, "Împreună pentru Ionuţ", ajunsese la peste 50.000 de lei. Familia adolescentului încearcă în aceste zile să obţină documente medicale de la Iaşi, unde parafa unui specialist în oncologie pediatrică le-ar putea deschide calea către subvenţionarea tratamentului de către statul român. Timpul în care ar putea obţine însă "unda verde" este însă o necunoscută, care lucrează în defavoarea copilului greu încercat. De aceea, oamenii îşi pun speranţele în ajutorul semenilor, care să îi sprijine măcar să pornesscă spre Germania, să înceapă prima parte a tartamentului, radioterapia.

Cei care vor şi pot să îl sprijine pe Ionuţ pot dona bani într-unul din conturile deschise la Banca Comercială Română, pe numele tatălui, Costel Tudorie:

CONT EURO: RO81RNCB0707323334190001

CONT LEI: RO73RNCB0318032334190001.

Rămâne în continuare deschisă şi varianta donaţiilor online, pe pagina de strângere de fonduri "Împreună pentru Ionuţ".

Citit 11273 ori Ultima modificare Joi, 06 Februarie 2020 15:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.