Patrick are nevoie de ajutorul unor oameni cu suflet. Apel umanitar

Patrick are nevoie de ajutorul unor oameni cu suflet. Apel umanitar
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Patrick este un băiețel de numai doi ani care nu se poate bucura de copilărie din cauza unei afecțiuni ce nu permite dezvoltarea oaselor aferente părții drepte ale feței. Micuțul suferă de sindromul oculo-auriculo-vertebral, o malformație din cauza căreia o parte a maxilarului este insuficient dezvoltată, lucru care produce o asimetrie facială pronunțată.

Copiii refuză să se joace cu el

Deși este foarte micuț, Patrick este conștient de ceea ce i se întâmplă și suferă enorm atunci când este în preajma copiilor, care de cele mai multe ori refuză să se joace cu el. „Cu durere în suflet vă spun (și cumva mi-aș dori să nu fiu nevoită să scriu despre asta), în urmă cu aproximativ trei luni am întâmpinat următoarea situație: eram la scara blocului toți trei (eu, Patrick și soțul). A venit un copil mai mare cu vreo câțiva ani decât Patrick, să tot fi avut șase, șapte ani. L-a văzut pe micuțul meu, s-a apropiat și a spus: "Ce față are!". I s-au alăturat încă doi copii, curioși să vadă "monstrul de la bloc". Ei bine, deși la acel moment Patrick avea un an și nouă luni, a început să plângă și s-a ascuns în spatele meu. Acela a fost momentul în care mi-am dat seama că nu va fi ușor. Nu va fi ușor și nu este ușor, mi-aș dorit să nu ne aflăm în situația asta, dar ne aflăm. Și i-am promis acestui copil că îi voi fi alături indiferent de situație. Iată-mă, expunând această situație cu sufletul deschis, cu speranță, cu nădejde că, puțin cu puțin, se rezolvă mult” spune, îndurerată, mama băiețelului.

Putem ajuta

Există o variantă în care Patrick ar putea avea o "figură" normală, soluția este una de ordin estetic, mai exact distractor de maxilar (o tija de metal atașată maxilarului cu șuruburi), pe care ar purta-o o perioadă de câteva luni, care ar trebui strânsă cu un milimetru în fiecare zi. Dispozitivul și intervenția costă 20.000 de dolari, o sumă infimă față de suferința copilului, dar pe care cei doi tineri părinți nu o au și nu au nici posibilități să strângă prin forțe proprii acești bani. Punând mână de la mână putem să îi sprijinim pe părinții lui Patrick să îi ofere copilului o șansă la o viață mai bună, donând, fiecare după posibilitățile sale, în contul IBAN: RO87INGB0000999909181947 deschis la INGB CENTRALA, pe numele Lavinia - Maria Trandafir (0771315172 sau 0739522094). Orice sumă este binevenită și, cu cât banii se strâng mai repede, cu atât suferința unui copil nevinovat și a părinților acestuia va fi mai mică.

Citit 8864 ori Ultima modificare Vineri, 15 Ianuarie 2021 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.