Răpus pe picioare de o boală nemiloasă. Viaţa unui tată depinde de noi. APEL UMANITAR

Răpus pe picioare de o boală nemiloasă. Viaţa unui tată depinde de noi. APEL UMANITAR
În imagine, Cornel Vlad
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Un gălăţean în vârstă de 47 de ani se alătură seriei nefericit de lungi a oamenilor tineri care se luptă cu boli crunte, care avansează galopant şi pentru care leacul se traduce în cifre cu multe zerouri. În floarea vârstei, bărbatul a ajuns, în câteva luni, într-un scaun cu rotile din cauza sclerozei laterale amiotrofice, afecţiune degenerativă, care poate, într-un timp foarte scurt, să îi atace organele vitale şi să îl ucidă. Are nevoie urgentă de un transplant, care costă mii de euro, dar pe care nu şi-l poate permite. 

Până în primăvara anului trecut, Cornel Vlad era un om obişnuit, în floarea vârstei şi în deplină putere de muncă. Lucra de 30 de ani în combinat, slujbă din care îşi întreţinea familia şi din care şi-a crescut cei doi copii. Până în aprilie 2020, când un set de analize pe care le-a făcut după ce a simţit o ruptură în şold, i-au dat primele veşti proaste. Starea i s-a agravat galopant. Nu a mai putut merge şi a fost nevoit să stea acasă, în concediu medical.

"Am fost atunci la toţi neurologii din Galaţi şi am cheltuit, cred, 200.000.000 de lei (n.r lei vechi) pe tratamente care nu au avut niciun efect. Am ajuns la Colentina, la sfatul cuiva. Acolo, primul diagnostic a fost parapareză progresivă cu afectare de neuron. Diagnosticul mi-a fost confirmat pe 9 decembrie", ne-a relatat Cornel Vlad. Starea bărbatului este tot mai gravă şi de când a primit verdictul, caută cu disperare soluţii pentru a găsi o clinică unde să poată face un transplant de celule stem, singurul remediu care îi poate salva viaţa. A contactat mai multe centre recunoscute pentru astfel de intervenţii, din Thailanda, Anglia sau Turcia, ultimul fiind cel mai aproape şi cel mai accesibil ca preţ.

Costurile sunt însă mult peste puterile financiare ale familiei, ale cătei venituri nu depăşesc, în acest moment, 4.000 de lei pe lună.

"Transplantul de celule stem în Turcia costă între 12.500 şi 17.000 de euro. Eu nu am banii aceştia şi este important să îi am cât mai repede, ca să pot merge acolo, să fac tratamentul. Boala mea avansează rapid şi poate ajunge oricând la inimă sau plămâni. Măcar să rămân aşa cum sunt acum, voi fi nevoit să mă pensionez în februarie", a completat Cornel Vlad. Aşadar, soarta gălăţeanului, al cărui fiu se pregăteşte de un prag important al vieţii, admiterea la liceu, depinde de ajutorul nostru. Cei care pot şi vor să îi dea o mână de ajutor, o pot face donând bani într-unul din conturile deschise la BRD, pe numele soţiei, Violeta Vlad:

RO40BRDE180SV34192741800 (LEI)

RO08BRDE180SV34193381800 (EUR). 

Orice ajutor contează și este important!

Citit 14261 ori Ultima modificare Luni, 01 Februarie 2021 13:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.