APEL UMANITAR: Un gălățean are nevoie urgentă de sânge

APEL UMANITAR: Un gălățean are nevoie urgentă de sânge
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Giorgel Butură, un gălățean din orașul Berești, are nevoie urgentă de sânge, grupa 01 Rh negativ. Persoanele care pot dona și doresc să îl ajute o pot face la Centrul Regional de Transfuzie Sangvină (CRTS) Galați, cu specificația "pentru Butură Giorgel, internat la Spitalul nr. 3 din Brăila".

O persoană poate deveni donatoare de sânge în condiţiile în care îndeplineşte o serie de criterii care sunt verificate în momentul în care se prezintă la centru. Prima condiţie obligatorie este vârsta minimă de 18 ani. Un al doilea criteriu se referă la greutatea persoanei care donează: aceasta trebuie să aibă peste 50 de kilograme, dar bineînţeles că greutatea se corelează cu înălţimea, astfel încât să existe un raport optim între greutate, înălţime şi cantitatea de sânge recoltată.

Situat pe strada Regiment 11 Siret nr. 48A, CRTS Galați este deschis de luni până vineri, între orele 7,00 și 12,30. De asemenea, centrul are program și în ultima sâmbătă din fiecare lună. După ce aţi donat, veţi obţine o adeverinţă pentru o reducere de 50 la sută la transportul în comun, valabilă pentru 30 de zile. Angajaţii care donează beneficiază de o zi liberă, la cerere. De asemenea, donatorii primesc şi şapte bonuri de masă.

Citit 7241 ori Ultima modificare Joi, 15 Iulie 2021 13:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.