Joacă și concert caritabil pentru Miruna. Gălățenii, chemați să ajute o fetiță cu o boală rară

Joacă și concert caritabil pentru Miruna. Gălățenii, chemați să ajute o fetiță cu o boală rară
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Miruna Bejan, fetița în vârstă de cinci ani, din Galați, care suferă de o maladie care afectează unul din 6.000 de copii și pentru al cărei tratament sunt necesare două milioane de dolari, face din nou apel la oamenii de bine. Prin intermediul părinților și a unei fundații care și-a luat angajamentul să adune astronomica sumă, micuța îi invită pe cei care vor să o ajute la o nouă mobilizare, pe 11 august, la distracție, joacă și muzică bună. 

Miruna Bejan este la sfertul drumului spre leacul care ar putea-o ajuta să învingă teribilul diagnostic de atrofie musculară spinală (SMA), o boală care afectează unul din 6.000 de copii. Afecțiunea este pe cât de rară, pe atât de gravă, afectându-i micuței mușchii voluntari, utilizați pentru activităţi cum ar fi mersul pe jos, controlul capului şi gâtului, şi procesul de înghiţire. În lume, există extrem de puține leacuri pentru această boală genetică, unul dintre ele, a cărui utilizare a fost aprobată în Europa în primăvara anului trecut, fiind extrem de costisitor. 2,1 milioane de dolari costă o singură injecție cu medicamentul "Zolgensma", care acționează asupra genei lipsă. Din această sumă, au fost strânși până acum, grație donațiilor oamenilor de bine, 588.000 de dolari. Până să ajungă să aibă toți banii pentru tratamentul care îi poate salva viața, Miruna mai are de parcurs un drum lung, în care i s-a alăturat, nu demult, o asociație care se ocupă de strângerea de fonduri special pentru persoanele cu astfel de probleme. Astfel, s-a deschis și o nouă cale prin care oamenii care vor să o ajute pot dona prin SMS la numărul 8828 cu textul ”Miruna”. 

Distracție caritabilă

Cu Miruna, dar și cu oameni talentați și multe momente frumoase, gălățenii dornici să îi facă un bine printr-un gest mic sunt invitați pe 11 august 2021, pe Faleza Inferioară, la Restaurantul Libertatea-Cormoran, unde va avea loc un eveniment caritabil. Vor cânta Hippie Band, Omul din Sarmisegetuza și Filip Cioc, talentatul puști din Galați care a evoluat în finala show-ului ”Românii au talent”. Alături de ei, va fi prezent Ansamblul de Dansuri Populare condus de Virgil Tăbuș. Intrarea este liberă, iar sumele colectate în cadrul evenimentului vor ajunge în contul destinat tratamentului Mirunei. Cei care vor să afle mai multe despre cazul fetiței și despre modalitățile în care o pot ajuta, pot accesa, pe Facebook, grupul ”Uniți pentru Miruna-SMA 1”, https://m.facebook.com/groups/749355595491433/permalink/1230168184076836/

Citit 12653 ori Ultima modificare Luni, 09 August 2021 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.