O tânără are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea merge din nou

O tânără are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea merge din nou
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Până în urmă cu doar câteva luni, Simona Silea părea că are tot viitorul înainte. Tânăra născută în Galați absolvise cu brio cursurile uneia dintre cele mai grele universități din România, Politehnica București, și reușise să se angajeze în domeniu. A fost de ajuns un singur moment nefast pentru ca viața Simonei să se schimbe în mod radical. Grav rănită într-un accident rutier, fata are acum nevoie de o intervenție chirurgicală deosebit de complexă, care nu poate fi efectuată în România, pentru a putea merge din nou. În lipsa intervenției, tânăra riscă să-și piardă un picior.

În primăvara acestui an, mașina în care Simona era pasageră a fost lovită de un alt autoturism și proiectată într-un copac de pe marginea șoselei. Se întâmpla pe Drumul de Centură al Galațiului. Impactul a fost atât de puternic, încât mașina s-a arcuit în jurul trunchiului copacului. Trei persoane au fost grav rănite, printre care și Simona.

Accidentul a lăsat-o pe fată cu multiple fracturi și cu alte răni severe.

La mai bine de trei luni de la groaznicul accident, tânăra este în continuare imobilizată la pat. Nu îi este permis nici măcar să stea în scaunul rulant. ”Piciorul meu drept are un fixator extern care îmi susține oasele, cu ajutorul a șase șuruburi. Acest dispozitiv a fost necesar deoarece, în urma accidentului, am rămas fără o bucată de femur (aproximativ 18 centimetri) și am suferit fracturi și la rotulă”, povestește fata.

Medicii din România nu îi pot reconstrui Simonei piciorul, dar o soluție există în străinătate, la Clinica Saint-Luc din Belgia, unde operează un medic originar din România. Această intervenție chirurgicală extrem de complexă îi poate reda fetei șansa la o viață normală.

Costurile estimative ale intervenției se ridică însă la 30.000 de euro, plus transportul, sumă de care familia Simonei nu dispune. Legislația din România nu este nici în acest caz de prea mare ajutor, deoarece statul nu îi poate deconta niciun leu din suma necesară.

Asociația ”Salvează o inimă” s-a implicat în cazul Simonei și a organizat o campanie de strângere de fonduri. Mișcați de povestea Simonei, oamenii au donat până acum aproape 17.000 de euro, adică mai bine de jumătate din suma necesară.

O puteți ajuta pe Simona donând pe pagina campaniei, salveazaoinima.ro/simona-silea/, sau direct prin transfer bancar, în următoarele conturi: Cont lei - RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX; Cont Euro - RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001, Cont USD - RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001. Toate conturile sunt deschise la Banca Transilvania, iar în cazul unei donații trebuie să specificați pentru transfer bancar numele fetei, Simona Silea.

Citit 10791 ori Ultima modificare Luni, 09 August 2021 00:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.