Un tată-pompier poate învinge cancerul de Crăciun. Viața unui salvator depinde de un pumn de euro

Un tată-pompier poate învinge cancerul de Crăciun. Viața unui salvator depinde de un pumn de euro
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Are numai 40 de ani, mii de zile și nopți în slujba semenilor și o viață de închinat fiului său, de numai 8 anișori. Pentru Costel Plesnecuți, viața se calculează acum în zile și bani, bani de care depinde șansa de a rămâne în continuare alături de cei dragi și în slujba celor pe care a jurat să îi apere. Pentru pompierul gălățean, Crăciunul acesta ar putea aduce cel mai prețios dar, însă, pentru asta, noi, cei care putem și dorim să îi oferim un sprijin, trebuie să devenim mesagerii Moșului. 30.000 de euro este costul speranței pe care i-o putem oferi, în doar câteva zile.

A servit patria, luptând pe front în Afganistan. A avut noroc să se întoarcă viu și nevătămat și s-a pus în slujba semenilor lui, de aici, de la Galați. Lupta cu focul a devenit misiunea lui de zi cu zi, salvarea celor în suferință fiind, până în primăvara acestui an, provocarea supremă pe care viața i-o aducea. Prima zi a lui aprilie avea să îi aducă o turnură în viață și un alt mod de a privi și cuantifica noțiunea de "provocare". Costel Plesnecuți a ajuns la medic, la un specialist în chirurgie maxilo-facială, pentru că avea o rană în gură, care nu îi mai trecea. A fost supus unui proces de prelevare a unei probe, iar analiza biopsiei l-a pus în fața unui diagnostic crunt: carcinom scuamos moderat diferențiat G2. Pentru el a început, atunci, circuitul dramatic pe care îl parcurge orice bolnav de cancer: chirurg - oncolog - terapii. A fost operat, fiindu-i extirpată tumora și a făcut chimio și radioterapie. RMN-ul care a urmat și care trebuia să arate evoluția bolii a avut rezultate destul de bune, numai că bucuria i-a fost de scurtă durată. Costel avea dureri de cap tot mai mari, care nu treceau cu medicație antiinflamatoare, oricâte pastile ar fi luat. Medicii au bănuit că de vină ar putea fi tot cancerul ce părea, la un moment dat, ținut sub control și i-au recomandat că facă un PET-CT, cea mai avansată analiză care se poate face în domeniul oncologic. Rezultatul a fost devastator și a venit cu un fel de ultimatum pentru Cosel Plesnecuți: tumora nu doar că recidivase rapid, dar se făcuse și mai mare, investigația arătând că avea, la acel moment, 40/40 mm, cu infiltrație în osul mandibulei. Pentru că boala avansează rapid, singura șansă a pompierului pe care îl așteaptă acasă un băiețel care are nevoie de el ca de aer, este o intervenție chirurgicală de urgență, care nu se poate face nicăieri în România. Institutul "Humanitas" din Milano este cel mai apropiat loc unde poate primi ajutorul necesar, sub forma unei operații de reconstrucție a osului, urmată de tratamentul chimioterapeutic sau imunoterapeutic, în funcție de indicațiile ulterioare ale specialiștilor.

Plată și internare până la Crăciun

Costurile estimative ale tratamentului, cu tot cu operație, sunt de nesuportat pentru familia Plesnecuți. Numai reconstrucția osoasă în sine costă în jur de 40.000 de euro, sumă pe care nu o pot strânge într-un timp scurt, mai ales că medicii italieni le-au recomandat internarea cât mai rapidă, preferabil până la Crăciun. Abia au strâns, din toate resursele, circa 10.000 de euro, insuficienți pentru a pleca, într-o săptămâmă, la Milano. Restul de 30.000 de euro, o sumă mare, ar putea ajunge la familie numai prin ajutorul nostru. Cu cât se va strânge mai repede această sumă minimă de care are nevoie, cu atât va fi ajutat mai eficient, iar șansele sale de a se recupera și de a rămâne în viață vor fi mai mari. Cei care vor și pot să ajute, o pot face donând bani în conturile:

IBAN: RO85INGB0000999912036014

Titular cont: Victorița Simona Plesnecuți

Banca: INGB CENTRALA

Moneda: RON

SWIFT: INGBROBU

BIC: INGB  

IBAN: RO19INGB0000999912036038

Titular cont: Victorița Simona Plesnecuți

Banca: INGB CENTRALA

Moneda: EUR

SWIFT: INGBROBU

BIC: INGB

Revolut:

simonal7g4. 

Orice ajutor este binevenit și mai ales urgent. Cei care vor să afle mai multe despre stadiul donațiilor pot să ia legătura cu familia pompierului care are nevoie de ajutor ori pot accesa pagina specială a grupului constituit pe Facebook - "Luptăm pentru Costel!"

Citit 6285 ori Ultima modificare Luni, 20 Decembrie 2021 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.