Tatăl-pompier bolnav de cancer, internat la Milano

Tatăl-pompier bolnav de cancer, internat la Milano
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Ceea ce părea aproape imposibil în urmă cu câteva zile s-a realizat! Costel Plesnecuți, pompierul diagnosticat cu o formă agresivă de cancer și a cărui singură speranță reală de supraviețuire stă într-o intervenție foarte scumpă în afara țării, a reușit să strângă o sumă impresionantă de bani necesară primei etape a tratamentului. 30.000 de euro s-au adunat în conturile militarului, ceea ce a făcut posibil ca marți, 21 decembrie, acesta să poată pleca la Milano, unde se află clinica în care își poate regăsi sănătatea. 

De Crăciun se întâmplă miracole și în acest sens stă mărturie cazul gălățeanului care la 40 de ani, din postura de om în slujba patriei și tată de familie, duce lupta pentru viață cu o boală nemiloasă. Costel Plesnecuți a îndrăznit să spere și, cu ajutorul oamenilor dragi care au mobilizat în jurul lui un număr impresionant de semeni care să îi întindă o mână de ajutor, a reușit să facă un prim pas, extrem de important, pentru a accede la un tratament la care românul de rând, din păcate, rar poate spera. Raritatea bolii și imposibilitatea tratamentului în țară l-au adus în postura de a apela la ajutorul public ca să obțină sprijin financiar, esențial pentru a-și putea plăti o operație complicată la Institutul "Humanitas" din Milano. Cel puțin 40.000 de euro i-ar fi trebuit numai pentru operația de reconstrucție a osului, distrus de carcinomul scuamos moderat diferențiat G2, tratat inițial în țară, prin operație și chimioterapie, dar recidivat. Intervenția de la Milano ar trebui urmată de tratamentul chimioterapeutic sau imunoterapeutic, operațiuni care implică alte costuri substanțiale, de ordinul zecilor de mii de euro. Zilele trecute, reprezentanții clinicii de la Milano l-au anunțat pe Costel Plesnecuți că valoarea totală a tratamentului ar putea ajunge la 90.000 - 100.000 de euro. O sumă enormă, din care însă, a reușit, prin eforturi susținute și greu de imaginat, să adune încă 30.000 de euro, bani care s-au adăugat la cei 20.000 pe care reușise să îi strângă până la momentul primirii devizului final. Astfel a fost posibil ca marți, 21 decembrie, Costel Plesnecuți să se poată urca în avion cu destinația Milano, având banii pentru operația care trebuie făcută cât mai curând. 

”Suma strânsă până acum, cu ajutorul tuturor și al celor de la Orașul faptelor bune, este de 51.400 de euro. Este extraordinar câți oameni s-au mobilizat și s-au alăturat luptei noastre și vă suntem recunoscători pentru asta. Nu am reușit să strângem toată suma, dar și tratamentul îl plătim eșalonat, pe cicluri de tratament, așa că el se internează și eu mă întorc să continui lupta alături de voi. Vestea plecării este cea mai bună veste, mai ales că în ajun de Crăciun se fac internări extraordinar de greu”, a transmis Simona Plesnecuți, soția militarului. Pentru că plata tratamentului se poate face pe parcurs, familia spera ca în următoarele săptămâni și chiar luni să poată strânge astronomica sumă. Cei care vor să le dea o mână de ajutor să fie împreună, sănătoși, o pot face donând bani, după posibilități, în următoarele conturi: 

IBAN: RO85INGB0000999912036014

Titular cont: Victorița Simona Plesnecuți

Banca: INGB CENTRALA

Moneda: RON

SWIFT: INGBROBU

BIC: INGB  

IBAN: RO19INGB0000999912036038

Titular cont: Victorița Simona Plesnecuți

Banca: INGB CENTRALA

Moneda: EUR

SWIFT: INGBROBU

BIC: INGB

Revolut:

simonal7g4. 

Cei care vor să afle mai multe despre stadiul donațiilor pot să ia legătura cu familia pompierului care are nevoie de ajutor ori pot accesa pagina specială a grupului constituit pe Facebook - "Luptăm pentru Costel!"

Citit 5408 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Decembrie 2021 23:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.