Jurnalist de top, în lupta vieții cu cancerul. „Tătelu” are nevoie de ajutor ca să învingă boala secolului

Jurnalist de top, în lupta vieții cu cancerul. „Tătelu” are nevoie de ajutor ca să învingă boala secolului
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Cunoscutul jurnalist Gabriel Stoica, care a făcut parte din echipa ProTv încă de la înființare şi a format, timp de aproape trei decenii, generații de tineri care au dorit să îmbrățișeze tainele informației prin imagini, duce lupta vieții cu o boală nemiloasă. După o viață alături de oameni și în slujba oamenilor, "Tătelu" are nevoie de sprijinul nostru, pentru investigații și operație.

Este unul dintre cei mai cunoscuți și respectați jurnaliști de la Dunărea de Jos, Galațiul și Brăila fiind orașele pe care le slujește, de peste 30 de ani, fie ca profesor de artă cinematografică pentru cei care s-au specializat ca profesioniști în ale imaginii, fie ca jurnalist, profesie pe care a îmbrățișat-o și a slujit-o cu cinste, la ce mai înalt nivel. Gabriel Stoica, "Tătelu", cum îl știe toată lumea de la cei cu care a lucrat direct, la oameni care doar i-au aflat reputația, a ajuns într-un punct al vieții în care trebuie să își regizeze și să își joace propriul film, în cel mai dramatic episod: lupta cu o boală grea, cancer la colon, de existența căreia a aflat anul trecut. La 60 de ani, "Tătelu" se luptă de jumătate de an cu maladia, aflându-se sub tratament, iar acum a ajuns în punctul în care trebuie să facă un mare pas: intervenția chirurgicală, care trebuie precedată de un set complex de investigații, multe foarte costisitoare. După luni de luptă cu boala, nu mai are resursele necesare pentru analizele și operația pe care o va face la Brăila, așa că este nevoit să spere că va fi ajutat ca să treacă această grea piedică. "Numai computerul tomograf, pe care va trebui să îl fac la Galați și prin care chirurgul vrea să vadă evoluția și poziționarea tumorii, costă 1.200 de lei. Mai sunt multe alte investigații fără de care nu pot fi operat, iar intervenția ar trebui făcută cât mai repede. Eu sunt sub tratament deja din august 2021", ne-a spus colegul nostru.

Speranța că oamenii vor găsi resursele sufletești și materiale să îi întindă o mână de ajutor îl motivează să lupte, pentru că mai are încă multe de oferit oamenilor pentru care a "ars", poate, de prea multe ori, cu prețul propriei sănătăți. Cei care vor și pot să îi dea un sprijin pentru a-l ajuta să meargă mai departe o pot face donând bani în contul deschis la Raiffeisen Bank, pe numele Gabriel Stoica: RO97 RZBR 0000 0600 1623 7320. Orice ajutor contează și este binevenit!

Citit 9620 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Februarie 2022 20:45

1 comentariu

 • postat de Ida
  Miercuri, 02 Februarie 2022 09:30
  82.79.132.***
  Multa sanatate si putere domnului jurnalist. In alte orase primariile acorda un ajutor de urgenta in astfel de cazuri. Banii nu sunt f.multi, se acorda o data pe an dar pentru un bolnav de cancer conteaza. Daca suni la Primaria Galati la Directia de servicii sociale a Primariei. Am sunat acum vreo 2 ani si functionara de acolo m-a informat ca Directia de sanatate se ocupa de pacientii onologici si ca toate tratamentele sunt gratuite(datorita acestei directii sau cam asa ceva) si ca Guvernul nu a dat niciun ban la primarie pentru asa ceva doar Primaria intr-adevar in urma unei anchete, dupa un dosar depus acorda nu stiu ce fel de ajutor doar persoanelor cu venitul minim pe economie, vreo 1200 lei. Si ca la acest moment ei nu au in listele primariei pentru asa ceva niciun pacient oncologic. Am intrebat-o daca crede ca pacientii sunt informati si a sustinut ca da. Am incheiat conversatia care oricum nu ducea nicaieri. Concluzia mea: in Galati sunt doar pacienti oncologici fericiti. Mergeti la Oncologie si intrebati cat de informati sunt pacientii oncologici. Doamna jurnalista ati putea face niste articole documentate pe aceasta tema.
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.