Putem sprijini o mamă să-și vadă fetițele mari. Familie lovită de vestea unei boli mortale

Putem sprijini o mamă să-și vadă fetițele mari. Familie lovită de vestea unei boli mortale
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

Ioana și Cătălin Petrea sunt o familie de polițiști din Galați, al cărei univers este întregit de două fetițe, de 4 și 6 ani. În urmă cu câteva săptămâni, lumea lor perfectă s-a spart în bucăți, odată cu un verdict medical care îi anunța că femeia, în vârstă de 35 de ani, ar putea avea o boală mortală. Rezultatul analizelor, primit zilele trecute, le-a confirmat cele mai negre așteptări. Tânăra mămică are o tumoră malignă la cap și nu poate fi operată în România.

Ioana Petrea este polițistă la Secția 4 din Galați și spre sfârșitul anului trecut a ajuns la medic pentru că a crezut că are probleme cu vederea, așa că s-a îndreptat către un oftalmolog. Specialistul i-a spus însă că nu ochii erau cei care îi făceau probleme și a indicat drept posibilă cauză un alt factor. Așa a ajuns să facă alte investigații, testele imagistice punând-o pe tânără în fața unui posibil diagnostic crunt; o tumoră localizată la nivelul creierului. Vestea a picat înainte de Crăciun, imediat după sărbători tânăra ajungând să fie văzută de mai mulți medici din țară.

A ajuns și la Cluj, unde specialiștii de acolo s-au încumetat să facă o intervenție. "Au operat-o prin nas, au intervenit prin sinusuri. Când s-a ajuns la acel meningion, s-au oprit și au extras de acolo proba pentru biopsie. Acum două zile a venit rezultatul. E o tumoră malignă, carcinom necheratinizant slab diferențiat", ne-a relatat Cătălin Petrea, soțul Ioanei.

A doua veste rea după teribilul diagnostic este că nu există în România posibilitatea ca Ioana să fie operată. Astfel de interveții sunt cu grad ridicat de risc, iar operația trebuie făcută cât mai repede. Au fost îndrumați spre Italia, către o clinică din Roma, unde Ioana este așteptată luni, 14 februarie, pentru noi investigații, care vor arăta stadiul și natura bolii. Astfel, medicii italieni vor ști ce au de făcut și care sunt costurile pe care românca trebuie să le achite pentru o intervenție și un tratament care la noi nu se pot face. "Am trimis deja CD-urile cu investigațiile imagistice, urmează să-i facă și ei alte seturi de analize, să vadă ce este acolo și dacă boala s-a extins", conchide soțul Ioanei.

Tânăra se va urca în avionul care o va duce la Roma cu speranța că veștile pe care i le vor da medicii italieni nu vor fi mai rele și că specialiștii de acolo îi vor oferi cea mai bună soluție pentru a scăpa de cumplita boală pentru care în țară nu i se dau șanse.

Ioana este mama a două fetițe mici, una de 4 ani, care merge la grădiniță, și una de 6 ani, aflată în clasa pregătitoare. Au nevoie de ea și singura șansă să le fie alături este să fie ajutată din toate părțile. Un aspect important, greu de atins, este cel financiar, care chiar dacă nu a fost deocamdată conturat printr-un deviz, se anunță a fi unul foarte mare. De aceea, orice ajutor pentru Ioana este important și îl putem oferi donând bani în contul deschis la BCR, pe numele Petrea Ioana: RO18 RNCB 0141 0864 9408 0001 (RON). Orice ajutor este important și contează ca și noi să îi oferim Ioanei speranța că are o șansă reală la viață!

Citit 22270 ori Ultima modificare Vineri, 11 Februarie 2022 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.