O fetiţă de trei luni are nevoie de ajutor pentru a putea vedea chipul părinților

O fetiţă de trei luni are nevoie de ajutor pentru a putea vedea chipul părinților
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Mădălina și Robert Sababei sunt doi tineri care locuiesc la Vânători, în județul Galați. În urmă cu doar trei luni, cei doi au devenit părinții Emei, o fetiță așteptată îndelung, dar care, din păcate, din cauza unor probleme survenite la naștere, a orbit.

Robert Sababei, tatăl Emei, ne-a povestit că soția sa a obținut sarcina ca urmare a unei fertilizări in vitro, procedeu pentru care cei doi soți au apelat la o clinică din București. "Pentru că soția mea a obținut sarcina la București, toate controalele ulterioare le-a făcut tot acolo. A fost o sarcină normală, supravegheată tot timpul și dusă la termen. Ca să fim siguri că totul va fi în regulă atât cu copilul, cât și cu mama, am optat ca soția mea să nască la Maternitatea Giulești, tot în București", ne-a povestit acesta.

Din păcate, în ziua în care micuța trebuia să vină pe lume, lucrurile s-au complicat și, în urma unei operații de cezariană făcute de urgență, Ema a suferit, conform certificatului medical, o asfixie severă la naștere. "Copilul a fost resuscitat preț de aproximativ 25 de minute pentru a fi readus la viață și apoi intubat. De aici au început problemele noastre", mai spune tatăl Emei.

Din păcate, deși are abia trei luni, micuța este oarbă. Și ca și cum drama prin care trec părinții acum nu ar fi de ajuns, oamenii au aflat că nicăieri în România nu se poate efectua o intervenție chirurgicală care i-ar salva vederea micuței Ema. Numeroasele vizite la medicii oftalmologi și neonatologi i-au făcut pe părinții Emei să înțeleagă că singura speranță ca fiica lor să îi poată vedea  și să se dezvolte relativ normal este la clinici din străinătate.

În urma problemelor avute la naștere, Ema a fost diagnosticată cu hemoragie vitroasă la ambii ochi, ceea ce o împiedică să vadă. Are hemoragie la ambii ochi. "Medicii au zis că trebuie operată, dar în România nu se bagă nimeni. Ema este așteptată la un spital din Spania, dar trebuie să achităm în avans suma de 26.495 de euro. Visez la ziua în care bebelușul meu mă va vedea pentru prima dată și sper din suflet să reușim să strângem suma uriașă de care avem nevoie pentru operație și pentru toate investigațiile medicale de care are nevoie Ema, fiindcă în momentul nașterii a rămas fără oxigen și a fost resuscitată", ne-a declarat Mădălina Sababei, mama micuței Ema.

Șanse pentru redarea vederii

Micuța Ema are nevoie de ajutorul și mobilizarea noastră pentru a ajunge în Spania. În sprijinul ei au sărit deja mai multe asociații care au demarat ample campanii de strângere de fonduri, însă suma necesară este foarte mare și părinții Emei au nevoie în continuare de sprijin.

"Viața liberă" empatizează cu drama familiei Sababei. Toți cei care doresc să contribuie la însănătoșirea Emei o pot face donând în contul Mădălinei, mama Emei. Vom reveni cu amănunte despre starea de sănătate a micuței, imediat ce vom avea noi informații.

Iată contul în care se pot face donaţii:

Titular: IONICA MĂDĂLINA SABABEI

IBAN: RO53RZBR0000060020157785

Valută: Lei

Bancă: Raiffeisen Bank

Cod swift: RZBRROBU

Citit 8779 ori Ultima modificare Marți, 09 Mai 2023 07:25

2 comentarii

  • postat de samaritean
    Marți, 02 Mai 2023 22:38
    89.136.7.***
    Voi dona maine in acest cont direct de pe card ca sa ajutam ! Rog fiecare sa o faca si se va strange suma necesara.
    0
    0
  • postat de Marcu
    Marți, 02 Mai 2023 20:41
    5.13.196.***
    Pui de om, un suflețel aflat la ananghie, în nevoie...cu ce cumpănă-și începe viața.

    Să vedem dacă la așa ceva se adună lumea, că la golănii erau primii, grămadă "în străduri"... După astfel de cazuri se vede/se va vedea/da măsura Societății în care trăim și pe care o clădim după chipul/caracteru
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.