APEL UMANITAR/ O fetiţă de numai cinci luni diagnosticată cu CANCER are nevoie de noi

APEL UMANITAR/ O fetiţă de numai cinci luni diagnosticată cu CANCER are nevoie de noi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Trupuşorul firav al unei fetiţe de numai cinci luni pe nume Mara a fost trecut prin chinuri greu de suportat chiar şi de către un adult. Investigată la Institutul Oncologic Bucureşti, cu greu i s-a putut stabili un diagnostic, după încercări eşuate, de a i se face biopsie, puncţie, transfuzie şi alte analize. Deşi s-a stabilit că fetiţa suferă de un sarcom Ewing, o forma foarte rara şi agresivă de cancer, din nefericire, medicii din România nu se pot pronunţa nici acum cert asupra bolii. Nu se ştie dacă e vorba de o metastază osoasă sau mai sunt şanse de vindecare.

"Am murit şi înviat de un miliard de ori, trei asistente erau urcate pe copilul meu de şase kilograme, care plângea cât îl ţineau plămânii. Nu au reuşit să îi ia măduvă, e prea mică Mara mea, mi-au chinuit-o degeaba. Apoi au zis că să îi facă transfuzia, că altfel nu îi pot băga cocktailul. Ce cocktail? Păi se face un amestec de citostatice care merg şi pentru Ewing şi pentru rabdomiosarcom. Păi, la biopsie zice că e Ewing. Păi da, dar nu e sigur. Şi am plecat din spital pe semnătură, fără să accept tratamentul lor după ureche!”, povesteşte Raluca Ilie, mama fetiţei, experienţa cumplită prin care trec.

În prezent, Mara şi mama ei se află la Roma, la Gesu Bambin Roma, cel mai mare spital şi centru de cercetare pediatrică din Europa, unde sunt reluate toate analizele, întrucât medicilor italieni nu li s-au părut concludente hârtiile aduse din România. Toate acestea, pe lângă suferinţa micuţei şi a părinţilor ei, costă bani. Bani pe care familia nu-i deţine. După ce va fi stabilit un diagnostic sigur, fetiţa va trebui să urmeze un tratament. Care va fi, de asemenea, tot contra cost. Mama Marei spune că toate acestea nu pot fi decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate din România, mai ales că cei de la clinica din Roma le-au spus că nu mai acceptă astfel de forme de decont, întrucât sunt datorii foarte mari de la statul român care nu sunt achitate încă.  

Pentru a veni în sprijinul Marei şi al familiei ei, aproximativ 6.000 de persoane s-au mobilizat exemplar şi au creat pe Facebook un grup numit „Rugă pentru Mara”, unde sunt scoase la licitaţie bunuri şi servicii, urmând ca banii să ajungă în contul Ralucăi Ilie, mama fetiţei.

Cei care doresc să o ajute pe micuţa Mara, pot face donaţii în următoarele conturi deschise la ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala Bucureşti, Bd. Iancu de Hunedoara nr. 48, Sector 1: RO84BRDE180SV64481081800 (RON) şi RO42INGB0000999905709187 (EUR), titulară fiind Raluca Ilie.

Citit 12408 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Martie 2016 11:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.