Radarele vor fi scoase din boscheţi

Radarele vor fi scoase din boscheţi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Amplasarea maşinilor de poliţie cu radar în locuri ascunse, fără vizibilitate, sau autoturismele neinscripţionate, dotate cu aparate de măsurat viteza, ar putea deveni istorie în viitorul apropiat, dacă o modificare adusă Codului Rutier, adoptată, joi, de Camera Deputaţilor, va fi promulgată de preşedintele României. Conform modificărilor aduse art. 109 din OUG 195/2002, "prezenţa maşinilor de poliţie cu radar trebuie presemnalizată prin panouri cu 500 - 2.000 de metri înainte. (...) Maşinile de poliţie cu radar sau poliţistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizaţi cu un panou afişat cu 500 - 2.000 de metri înainte, pe sensul de mers, dar nu mai mult de 1.000 de metri în localitate şi 4.000 de metri în afara localităţilor, faţă de radar". Cei care vor avea dreptul şi obligaţia de a amplasa panourile prin care şoferii să fie avertizaţi că în zonă este prezent un echipaj de poliţie cu radar sunt administratorii drumurilor, la solicitarea expresă a poliţiştilor.

Un alt aspect important, care îi va bucura cu siguranţă pe şoferi, este scoaterea din circuit a autoturismelor "civile", folosite de Poliţia Rutieră în trafic, pentru depistarea "sub acoperire" a vitezomanilor. Maşinile echipate cu radare vor trebui să fie inscripţionate cu însemnele Poliţiei Române, potrivit unei completări aduse Codului Rutier, acestea trebuind să fie poziţionate vizibil.

Tot Camera Deputaților a decis că "dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de maşina de poliţie".

Noile prevederi vor intra în vigoare după promulgare şi, respectiv, publicarea modificărilor în Monitorul Oficial.

Citit 6098 ori Ultima modificare Vineri, 06 Iulie 2018 16:45

4 comentarii

 • postat de nicolae
  Joi, 05 Iulie 2018 23:04
  151.16.96.***
  Mai bine scoateti de tot radarele si lasati smecherii sa goneasca cu minimum 200 km./ora.
  6
  4
  Raportează
 • postat de Vlad T.
  Joi, 05 Iulie 2018 22:44
  89.137.137.***
  Cu radare sau fara accidente tot vor fi pentru ca durmurile sunt cu gropi si eviti o groapa si intri pe contasens si omori lumea . Sau mecanicul de la service nu iti repara frana corespunzator si cand vrei sa franezi constati ca nu poti si intri in multimea de pe trecerea de pietoni si omori oameni. Sau astia care se urca bauti la volan sau care nu au permise si fac crime pe sosele. Sau cad pe tine in curba lemnele din urma defrisarii padurilor tarii si te omoara. Sau merge un dement cu 230 la ora si te spulbera. Sau unul drogat care te face praf si mori. Sau te omoara unul iarna ca nu are cauciucuri sa franeze in timp util. Sau unul care face live pe telefon. Masina nu e pentru orice iresponsabil si analfabet. Si mansina nu mai e ceva rentabil. Combustibilul e cel mai scump din europa raportat la salarii, reparatiile, reviziile, taxele, asigurarile, rovignieta, amenzile si alte taxe. Pe an se cheltuie cu masina cam 10.000 ron. Prefer sa mergu cu transportul public ca ies mai ieftin la un calcul rapid si nici nu am grija condusului.
  6
  5
  Raportează
 • postat de Cristi
  Joi, 05 Iulie 2018 20:38
  77.69.25.***
  A venit noaptea in mintea alesilor neamului . Pacat ! Va dura fix 6 luni ca la Polul Nord. Ironic , nu ? Exact timpul necesar pana la preluarea presedintiei UE . Daca nu rasare soarele la 1 ianuarie , ne-am dus pe " derdelus " la vale .
  3
  3
  Raportează
 • postat de Marco
  Joi, 05 Iulie 2018 20:13
  5.13.219.***
  Felicitari pt titlul articolului, numai prostii pe la tv vine apocalipsa.
  11
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.