Radarele vor fi scoase din boscheţi

Radarele vor fi scoase din boscheţi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Amplasarea maşinilor de poliţie cu radar în locuri ascunse, fără vizibilitate, sau autoturismele neinscripţionate, dotate cu aparate de măsurat viteza, ar putea deveni istorie în viitorul apropiat, dacă o modificare adusă Codului Rutier, adoptată, joi, de Camera Deputaţilor, va fi promulgată de preşedintele României. Conform modificărilor aduse art. 109 din OUG 195/2002, "prezenţa maşinilor de poliţie cu radar trebuie presemnalizată prin panouri cu 500 - 2.000 de metri înainte. (...) Maşinile de poliţie cu radar sau poliţistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizaţi cu un panou afişat cu 500 - 2.000 de metri înainte, pe sensul de mers, dar nu mai mult de 1.000 de metri în localitate şi 4.000 de metri în afara localităţilor, faţă de radar". Cei care vor avea dreptul şi obligaţia de a amplasa panourile prin care şoferii să fie avertizaţi că în zonă este prezent un echipaj de poliţie cu radar sunt administratorii drumurilor, la solicitarea expresă a poliţiştilor.

Un alt aspect important, care îi va bucura cu siguranţă pe şoferi, este scoaterea din circuit a autoturismelor "civile", folosite de Poliţia Rutieră în trafic, pentru depistarea "sub acoperire" a vitezomanilor. Maşinile echipate cu radare vor trebui să fie inscripţionate cu însemnele Poliţiei Române, potrivit unei completări aduse Codului Rutier, acestea trebuind să fie poziţionate vizibil.

Tot Camera Deputaților a decis că "dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de maşina de poliţie".

Noile prevederi vor intra în vigoare după promulgare şi, respectiv, publicarea modificărilor în Monitorul Oficial.

Citit 6237 ori Ultima modificare Vineri, 06 Iulie 2018 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.