Siguranţa rutieră, prioritate zero! (FOTO)

Siguranţa rutieră, prioritate zero! (FOTO)

Iulia Kelt
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
7 comentarii

Circulaţia rutieră din oraşul nostru este din ce în ce mai dificilă. Şi nu din cauza numărului mare de maşini, ci din cauza faptului că, în foarte multe zone din oraş, semnele de circulaţie nu sunt deloc vizibile participanţilor la trafic sau lipsesc cu desăvârşire. Comisia din cadrul Primăriei Galaţi care are în atribuţiuni amplasarea semnelor de circulaţie pare să fie formată doar din oameni fără carnet de conducere, care nu se gândesc că un STOP ascuns în copac poate fi motivul central al unui accident soldat cu victime.

Un instructor auto din Galaţi, domnul Daniel Leopa, îngrijorat că nu mai ştie ce să le explice viitorilor şoferi, ne-a contactat şi ne-a arătat o mică parte dintre sutele de probleme din trafic.
Vorbim aici de semne de circulaţie ascunse printre crengile copacilor, de semne care se bat cap în cap cu marcajele de pe şosele, de treceri de pietoni postate doar de dragul de a exista sau de intersecţii fără semne de circulaţie. Mai mult, sunt străzi pe care marcajele desenate pe asfalt contrazic orice logică, aşa cum am observat în Inelul de Rocadă, unde cei care merg spre IREG, venind din Inelul de Rocadă, află că pot face dreapta, urcând astfel pe interzis spre Ţiglina I. Bine că, de-a lungul timpului, şoferii s-au obişnuit şi nu iau în seamă marcajul cu pricina.
Trebuie să recunoaştem că, de la momentul în care noi am fost prin oraş şi până acum, când dumneavoastră citiţi aceste rânduri, două probleme constate au fost remediate. Una dintre aceste probleme, şi cea mai gravă, este cea de la intrarea în oraş dinspre Tecuci, unde doar şoferii care intrau în municipiu aveau prioritate, toţi ceilalţi, din trei sensuri diferite de mers, având semn de cedează trecerea. Chiar dacă şi acum se trece la mica înţelegere, în caz de accident există dovada că cei de pe Brăilei şi cei care intră în oraş au prioritate, restul având STOP.
Sperăm, ca după apariţia fotografiilor făcute de noi, care reprezintă doar o mică parte dintre neregulile din oraş, cei responsabili din Primăria Galaţi vor lua măsurile legale care se impun şi vor face modificările necesare, astfel încât şoferii, dar şi pietonii să se simtă mai în siguranţă pe străzile Galaţiului.

Citit 9938 ori Ultima modificare Joi, 19 Iulie 2018 00:27

7 comentarii

 • postat de teo Miercuri, 18 Iulie 2018 20:33 100.117.41.*** Link la comentariu
  0
  1

  Cat mai dureaza reparatiile de la intrarea in oras dinspre Tecuci? Aceste reparatii se pot fac in regim de lucru continuu, ne prinde iarna si va fi de jale
  Nu numai soferii sunt obligati sa respecte legea , aceleasi obligatii au si pietonii.Treceri fregvente pe culoarea rosie , mers in dorul lelii cu telefoanele la urechi, nu se asigura cand trec, apar din senin din spatele unor vehicule stationate.
  Politia Rutiera nu trebuie sa fie un bau-bau....sa stea la vanatoare . Normal actiunile de preventie sunt cele mai eficiente cu toti participantii la trafic.

  Raportează
 • postat de mi-e sila Miercuri, 18 Iulie 2018 17:00 89.136.187.*** Link la comentariu
  1
  7

  tot orasul e varza la capitolul semnalizare rutiera. semne puse si acoperite cu banda adeziva, doar partial ca-ti vine sa crezi ca s-au inventat noi semne de circulatie in zona mazepa 2, semn de sens unic din domneasca pe radu negru si semnul din traian pe radu negru de interzis acoperit cu celofan. in intersectia de la rondoul mare, la popescu afli ca-i bine daca vrei sa mergi in vama la oancea sa o iei pe la tecuci......etc. asta-i orasul lui papura voda. foarte bine ca s-a facut banda doar la stinga pe brailei spre regimentul 11 siret. de ce nu s-a facut la fel si pe stinga pe saturn? acolo banda trei se ocupa constant de masinile ce fac stinga. cine se ocupa de semnalizari si marcaje rutiere in galati ori e incompetent , ori nu-l intereseaza . poate e preocupat mai mult cu munca pentru partid.......noi sintem doar victime rutiere prin definitie.

  Raportează
 • postat de Caţavencu Miercuri, 18 Iulie 2018 11:34 81.12.149.*** Link la comentariu
  3
  17

  Veniţi să vedeţi şi trecerea de pietoni din curba de pe Regiment 11 Siret, aproape de "Francezi", cum este marcată pe carosabil chiar în intersecţie!
  Toate problemele astea trebuiau sesizate de fapt de Poliţia Rutieră! Există şi în lege stipulată asta. Dar aşa e când eşti bugetar şi aştepţi să treacă timpul, că leafa oricum merge cu contribuţiile noastre!

  Raportează
 • postat de ady Miercuri, 18 Iulie 2018 09:01 5.2.205.*** Link la comentariu
  2
  15

  Politia Rutiera doarme si stie sa stea doar la panda in masini confiscate!
  Primarul doarme si se pricepe la taiatul panglicilor la biblioteci!
  Poate vine vreo viitura sau macar un cutrremur sa curete orasul asta de gunoaie.

  Raportează
 • postat de M. Dumi Miercuri, 18 Iulie 2018 08:44 5.13.134.*** Link la comentariu
  2
  15

  Pe autoritățile Galatene nu i doare deloc capul de ce se întâmplă în trafic...Adica in loc sa gândească sa prevină ei doar trimit polițiștii locali,mai nou si pe cei de pe la secțiile din cartiere sa amendeze. Cică asa e ordinul de la Pucheanu,sa amendeze tot.
  Halal conducere si sa va fie rusine!

  Raportează
 • postat de Galatean Miercuri, 18 Iulie 2018 08:18 82.137.11.*** Link la comentariu
  1
  21

  DOMNILOR hai să vorbim mai RĂSPICAT despre PROSTIA din Galaţi.

  Toţi cei care locuiesc în Micro 18 (partea de Est a Brăilei ) trebuiau să ajungă la fostul sens giratoriu distrus astăzi (pentru că nu poţi intoarce spre centru trecând banda dublă de pe Brăilei)

  dar în viitor dacă scot sensul giratoriu şi este mutat tocmai în vale, înseamnă că trebuie să mergi de nebun până acolo doar ca să poţi întoarce să revii în oraş !!!

  Un oraş condus de proşti, părerea mea.

  Raportează
 • postat de Sensul Ghidatoriu Miercuri, 18 Iulie 2018 01:37 82.137.11.*** Link la comentariu
  17
  1

  Un mesaj din partea noastră pentru d-l Leopa ca să priceapă iapa: se zice indicatoare, nu semne, bre! Dup-aia putem avansa în analizarea traficului măcar așa, pe genunchi. Că de egalat maeștrii... poate nici în ani. În primul rând, traficul este mișcare, nu poze moarte, prost executste...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.