Pericol crescut de accidente într-o intersecţie din Galaţi

Pericol crescut de accidente într-o intersecţie din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Pare greu de crezut, dar există o intersecţie în municipiul Galaţi în care toate maşinile au prioritate! Cel puţin din punct de vedere al semnalizării, situaţia existând, conform oamenilor care locuiesc în zonă, de mai bine de o săptămână. Singurul indicator STOP care îi obliga pe şoferi să oprească pentru a se asigura şi eventual pentru a acorda prioritate a dispărut, iar în locul lui nu a apărut un altul.

Indicatorul se afla pe strada Alexandru Davila şi ar fi trebuit să impună regula acordării de prioritate şoferilor care coboară spre intersecţia cu strada Maramureşului, strada care vine dinspre Gara CFR, pe lângă blocurile ANL. În lipsa panoului de avertizare şi în condiţii de drum în pantă, este lesne de înţeles că nimeni nu mai încetineşte acum, ca să nu mai vorbim de oprit. La fel procedează şi cei care vin de pe Maramureşului şi virează la stânga, pentru a urca pe Davila, pentru că nici acolo nu este indicator OPRIRE, strada fiind una cu prioritate. Situaţia este îngrijorătoare pentru gălăţenii care locuiesc în zonă şi care se aşteaptă, în orice moment, la o coliziune produsă din neatenţie şi grabă, care să facă victime sau pagube colaterale. 

"Semnul rutier de pe Davila a căzut şi a fost lăsat sprijinit de o maşina din zonă. Acum, maşinile care coboară panta cu viteză şi merg înainte nu acordă nici un fel de prioritate celor care vin din dreapta. Cred că ar trebui intervenit până nu se produce un accident grav", ne-a atras atenţia Gabriel Murariu, un gălăţean care locuieşte vizavi de intersecţia cu problema.

De spus ar mai fi că această intersecţie cu vizibilitate destul de redusă a fost, în trecut, scena mai multor evenimente rutiere soldate cu pagube materiale şi persoane rănite. Cauza comună a accidentelor: neacordarea de prioritate, ceea ce indică faptul că cel puţin reamplasarea indicatorului STOP nu este o chestiune necesară, ci urgentă.   

Citit 9165 ori Ultima modificare Vineri, 29 Martie 2019 02:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.