Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
9 comentarii

Pare greu de crezut, dar există o intersecţie în municipiul Galaţi în care toate maşinile au prioritate! Cel puţin din punct de vedere al semnalizării, situaţia existând, conform oamenilor care locuiesc în zonă, de mai bine de o săptămână. Singurul indicator STOP care îi obliga pe şoferi să oprească pentru a se asigura şi eventual pentru a acorda prioritate a dispărut, iar în locul lui nu a apărut un altul.

Indicatorul se afla pe strada Alexandru Davila şi ar fi trebuit să impună regula acordării de prioritate şoferilor care coboară spre intersecţia cu strada Maramureşului, strada care vine dinspre Gara CFR, pe lângă blocurile ANL. În lipsa panoului de avertizare şi în condiţii de drum în pantă, este lesne de înţeles că nimeni nu mai încetineşte acum, ca să nu mai vorbim de oprit. La fel procedează şi cei care vin de pe Maramureşului şi virează la stânga, pentru a urca pe Davila, pentru că nici acolo nu este indicator OPRIRE, strada fiind una cu prioritate. Situaţia este îngrijorătoare pentru gălăţenii care locuiesc în zonă şi care se aşteaptă, în orice moment, la o coliziune produsă din neatenţie şi grabă, care să facă victime sau pagube colaterale. 
"Semnul rutier de pe Davila a căzut şi a fost lăsat sprijinit de o maşina din zonă. Acum, maşinile care coboară panta cu viteză şi merg înainte nu acordă nici un fel de prioritate celor care vin din dreapta. Cred că ar trebui intervenit până nu se produce un accident grav", ne-a atras atenţia Gabriel Murariu, un gălăţean care locuieşte vizavi de intersecţia cu problema.
De spus ar mai fi că această intersecţie cu vizibilitate destul de redusă a fost, în trecut, scena mai multor evenimente rutiere soldate cu pagube materiale şi persoane rănite. Cauza comună a accidentelor: neacordarea de prioritate, ceea ce indică faptul că cel puţin reamplasarea indicatorului STOP nu este o chestiune necesară, ci urgentă.   

Citit 8309 ori Ultima modificare Vineri, 29 Martie 2019 02:44

9 comentarii

 • postat de tractoristu Joi, 28 Martie 2019 16:31 199.91.137.*** Link la comentariu
  1
  3

  Din pacate autoarea cam ilustreaza prin necunostinta ei, fix modul in care se circula prin galati

  cica "Pare greu de crezut, dar există o intersecţie în municipiul Galaţi în care toate maşinile au prioritate!"

  E greu de crezut intr-adevar cand esti paralel cu volanul. Cand ai citit si niste legislatie si ai luat permisul pe bune, stii ca nu exista in trafic situatia de mai sus pt ca intr-o intersectie nesemnalizata se practica prioritatea de dreapta.

  Mai grav decat lipsa vreunui indicator e faptul ca prin recenta lipsa a lui, regulile de circulatie din respectiva intersectie s-au schimbat si cel mai probabil va dura un pic pana lumea invatata deja cu zona va circula pe acolo dupa noile reguli.

  Raportează
 • postat de Ionel Joi, 28 Martie 2019 13:09 209.206.20.*** Link la comentariu
  1
  8

  Articol scris ca sa fie ceva scris. Daca intri intr-o intersectie nesemnalizata se respecta implicit regula prioritatii de dreapta. Daca opresti si intrebi orice copil sau conducator de caruta o sa zica ca e dezastru dar ca sofer este cat se poate de clar, prioritate de dreapta. Am circulat prin Olanda si acolo sunt o gramada de astfel de intersectii "extrem de periculoase"...si cu toate astea au accidente mai putine :)

  Raportează
 • postat de DD Joi, 28 Martie 2019 10:32 79.116.96.*** Link la comentariu
  1
  13

  Este extrem de greu in unele zone ale Galati-ului sa poti circula corect, fara pericole.
  Sa traversezi Traianu-ul de pe Radu Negru e o adevarata provocare. Sunt zeci de semafoare care limiteaza trecerea din 600 in 600 de metri dar aici unde este trafic nimic.
  In fiecare saptamana este cate un accident si... foarte bine asta e.
  Sunt extrem de multi factori decidenti care vad acest lucru si? Nimic!

  Raportează
 • postat de gigi pisicaru Joi, 28 Martie 2019 09:54 188.24.255.*** Link la comentariu
  1
  9

  hmmmm...spuneti si faptul ca in aceasta zona e ''tinutul uitat de timp''!nu sunt magazine ,farmacii,piete,......!e tinutul sobolanilor, balariilor , cainilor fara stapan, pisicilor..masinilor abandonate.......,o mizerie crunta...!rusine

  Raportează
 • postat de Galatean Joi, 28 Martie 2019 09:19 80.233.36.*** Link la comentariu
  1
  10

  Ati uitat de prioritate de dreapta?

  Raportează
 • postat de X Joi, 28 Martie 2019 08:47 82.137.11.*** Link la comentariu
  0
  7

  ori cel care a facut articolul nu are permis, ori eu care am permis ar trebuii sa ma duc sa-l predau...
  in articol zice asa :
  "Pare greu de crezut, dar există o intersecţie în municipiul Galaţi în care toate maşinile au prioritate!"
  FALS
  faptul ca cei care coboara nu dau prioritate de dreapta celor care vin din dreapta (Maramuresului) nu inseamna ca au si prioritate! daca nu ai semn nu inseamna ca ai prioritate!

  Raportează
 • postat de HAHAHA Joi, 28 Martie 2019 08:44 194.105.20.*** Link la comentariu
  4
  4

  De ce atatea indicatoare ?? Regula generala este : SCAPA CINE POATE !!! (pentru ca putem)

  Raportează
 • postat de Codul rutier Joi, 28 Martie 2019 08:22 82.137.14.*** Link la comentariu
  1
  7

  "Acum masinile care coboara panta cu viteza si merg inainte, nu acorda nici un fel de prioritate celor care vin din dreapta".
  Corect, masinile nu acorda ele prioritate (inca nu avem cu pilotat automat). Si intr-adevar, acum (subliniat) nu se mai aplica regula prioritatii de dreapta. Se aplica prioritatea de bolid.

  Raportează
 • postat de atamanu Joi, 28 Martie 2019 07:06 188.24.255.*** Link la comentariu
  0
  12

  OUG nr.152/12.12.2002 ( Cod Rutier )
  Art.57
  (1) La intersectiile cu circulatie NEDIRIJATA, conducatorul de vehicul este OBLIGAT sa cedeze trecerea vehiculelor care vin din PARTEA DREAPTA, in conditiile stabilite prin regulament.
  - Quod erat demonstrandum -

  ...acuma' na, articolul respectiv nu se aplica doamnelor posesoare de "Range Rover" care confunda pedala de acceleratie cu cea de frana, iubitorilor de - rapsozi bruneti, cantareti la "festivale" Gopo - , masinilor inmatriculate "pa" Bulgaria (sarumana duamna ministru ) si daciilor Logan fabricatie pana in 2005 dar "tunate" sportiv cu tobe esapament tip "Kirov"....

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.