Traficul pe Brăilei, sufocat pentru concertul Forza Zu. Restricţiile de circulaţie vor fi valabile până duminică (FOTO)
Foto: Iulia Kelt

Traficul pe Brăilei, sufocat pentru concertul Forza Zu. Restricţiile de circulaţie vor fi valabile până duminică (FOTO)
Cozi de maşini, de la un semafor la altul
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Bară la bară, de la un semafor la altul şi minute bune pentru a prinde "verde". Cam aşa se desfăşoară traficul rutier pe ambele sensuri pe strada Brăilei, singura arteră importantă rămasă deschisă după aplicarea măsurilor de restricţionare a circulaţiei pentru concertul Forza Zu de sâmbătă, 25 mai 2019.

Desfăşurarea de forţe care se anunţă pentru sâmbătă, la Galaţi, când oraşul va găzdui mega-concertul la care sunt aşteptaţi peste o sută de mii de oameni, are şi un revers al medaliei nu tocmai confortabil pentru locuitorii urbei. Traficul rutier închis pentru trei zile pe artere importante din zonă, precum Oţelarilor, Stadionului şi Săvineşti, stradă care face legătura dintre Faleză şi Micro 19, a congestionat la maximum circulaţia pe bulevardul principal al Galaţiului, nevoit să preia tot fluxul de vehicule care circulă spre Centru dinspre Micro 20 şi dinspre Inelul de Rocadă către ieşirea din oraş. Practic, în lipsa unor alternative apropiate, şoferii nu au de ales şi trebuie să stea minute în şir la semafoare, în coloane de maşini bară la bară, ca să poată avea pretenţia că se deplasează. Situaţia este şi mai critică în preajma staţiilor de autobuz, mijloacele de transport în comun fiind şi ele blocate în traficul general şi înregistrând, astfel, întârzieri pe traseu. Vineri, 24 mai, în jurul orelor 13,00 cam aşa se prezenta situaţia în vecinătatea Spitalului de Urgenţă, la doi paşi de Stadionul Dunărea, unde va avea loc desfăşurarea de forţe de sâmbătă. Şi mai grav este faptul că şirurile compacte de maşini, care umplu toate benzile de circulaţie, obturează inclusiv căile de acces în unitatea medicală, precum şi intrarea la Urgenţe, astfel că ambulanţele au serios de furcă dacă vor să ajungă rapid la spital sau să plece în viteză la un caz.

Restricţii până duminică

Restricţiile de circulaţie vor fi valabile până duminică, 26 mai 2019, la orele 6,00, după cum a anunţat Primăria Galaţi. Până atunci, traficul rutier va fi deviat către strada Brăilei, respectiv bulevardul Marii Uniri şi strada Cloşca, circulaţia fiind închisă pe străzile Oţelarilor, Stadionului şi Săvineşti. Pe strada Oţelarilor nu vor mai circula decât tramvaiele, autobuzele 10 şi 27 fiind deviate pe strada Brăilei.

AFLĂ ce vedete urcă pe scena Forza ZU, CLICK AICI

Citit 9716 ori Ultima modificare Duminică, 26 Mai 2019 15:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.