Parcare printre copaci, în centrul Galaţiului

Parcare printre copaci, în centrul Galaţiului

Elena Govaert
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
6 comentarii

Spaţiul verde aferent blocurilor B şi C, situate pe strada Domnească, nr. 17 şi, respectiv, 19, a devenit locul preferat al şoferilor care locuiesc sau care au de rezolvat diverse chestiuni importante în zonă. Mai importante chiar decât respectarea suprafeţelor inventariate ca zone verzi, de a căror diminuare ne tot plângem în ultima perioadă.

Astfel, zilnic, maşinile se înghesuie pentru a prinde un loc de parcare pe terenul menţionat, fapt ce a condus la distrugerea gazonului, dar, mai ales, la fisurarea colectorului de canalizare subteran, cu urmări aproape dramatice pentru locatari.
“Din cauza maşinilor care parchează zilnic în zonă, au cedat colectoarele, s-au fisurat şi s-a înfundat canalizarea. Nu vreţi să ştiţi ce a fost aici! Tot ce se scurgea de la blocuri a curs la spălătorie, uscătorie. Era mizerie de 40 de centimetri, care degaja un miros pestilenţial. A trebuit să le schimbăm, dar nu am reuşit decât până la limita trotuarului, pentru că nu am avut bani pentru a continua lucrările. Ne-a costat 6.000 de lei”, a declarat Chilian Lucian, preşedintele Asociaţiei de Proprietari nr. 110.
Colectoarele au fost schimbate, sesizările către Primăria municipiului Galaţi au curs lanţ, dar situaţia a rămas neschimbată. Locatarii şi-ar dori blocarea zonei respective, prin amplasarea unor ghivece stradale ornamentale, pe care se angajează să le întreţină, în vederea soluţionării situaţiei şi a redării rolului pe care ar trebui să-l aibă spaţiul respectiv.
“Am făcut multiple sesizări către Primăria Galaţi. Ne-au promis montarea unui gard metalic, tip metro, care să împrejmuiască întreaga zonă, însă au rămas la stadiul de promisiune. Noi am dori amplasarea unor jardiniere stradale din beton, luându-ne angajamentul de a planta şi uda florile”, a mai adăugat Chilian Lucian.
Până la decizia Primăriei, care se lasă greu aşteptată, maşinile vin şi pleacă, bătătorind terenul, îngreunând circulaţia pe străduţa care leagă aleea Brigadierilor de strada General Iacob Lahovary şi testând răbdarea locatarilor. 
“Acest spaţiu este folosit ca parcare neautorizată de către diverşi conducători auto, creând un disconfort vizual şi auditiv. Consider că spaţiul ar trebui adus la un standard de civilizaţie adecvat, singura soluţie pentru a stopa fenomenul ocupării lui abuzive fiind delimitarea prin montarea unui gard sau amplasarea unor ghivece stradale,” a sugerat un locatar care şi-a dorit să rămână sub anonimat.

Citit 14883 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Septembrie 2019 14:57

6 comentarii

 • postat de Teo Chirvase Vineri, 27 Septembrie 2019 18:56 92.114.82.*** Link la comentariu
  1
  2

  Deci RDS e de vina? Mai sa fie!

  Raportează
 • postat de s Luni, 23 Septembrie 2019 17:28 89.136.231.*** Link la comentariu
  1
  14

  In zona centrala nu sunt parcari dar terase care sunt pe domeniul public sunt. WC-uri publice nu sunt. Faceti parcari si apoi sa vorbiti de amenzi.

  Raportează
 • postat de Ionut Luni, 23 Septembrie 2019 15:28 82.76.132.*** Link la comentariu
  2
  18

  Aha. Si soferii unde-si lasa masinile? M-am invartit, nu doar o data, 30 de minute ca sa gasesc un loc de parcare in zona. La Hotel Dunarea ocupat, la Romarta si Spicu plin, la BCR de asemenea plin. Locurile de parcare de la parcul Eminescu ocupate.
  E nevoie de locuri de parcare. Astfel toti vom fi multumiti. Atat soferii, locatarii cat si natura. Optiuni exista, vointa nu prea e.

  Raportează
 • postat de Fug turiștii din Galați! Luni, 23 Septembrie 2019 15:05 82.137.10.*** Link la comentariu
  2
  17

  Da cum sa nu! Puneți ghivece să ia locul toaletelor publice, care apropo, lipsesc cu desăvârșire în orașul Galați.De parcări nimeni nu suflă o vorbă. Da, s-au înmulțit mașinile ca, deh, așa-i la români,dar câte parcări s-au construit în ultimul timp.Iar la cele cu plată, îți vine să legi aparatele alea de cârligul mașinii și să pleci cu el,la cât se înțeapă cu fise în ele. Dati-i un ghiont celui de la Primărie, căci doarme chiar și când e treaz și vorbește. #Vrem parcări nu amenzi!

  Raportează
 • postat de Eu zic, copacii s-au parcat între maşini, nu ? Luni, 23 Septembrie 2019 10:12 213.233.101.*** Link la comentariu
  2
  23

  Eu zic, copacii s-au parcat printre maşini. Dacă stai bine şi te gândeşti, avem mai multe maşini, decât copaci. În 30 de ani, s-a s himbat raportul copaci-maşini, în favoarea maşinilor, adevărat şi cu ajutorul Primăriei, tăind haotica copacii.

  Raportează
 • postat de Dogaru Ioan Luni, 23 Septembrie 2019 07:46 86.124.206.*** Link la comentariu
  2
  16

  Ziaristi si "ziaristi". Unde sunt parcarile de altadata! Daramam garajele durbacioviste dar ce punem in loc. Ziaristul vede centru dar sa vedeti la periferii! Din anii '80 cand m-am mutat intr-un bloc "comunist" , in fata blocului in care locuiesc era o parcare neorganizata, unii zic precum ca ar fi fost spatiu verde, dar nu a fost verde decat de la troscotul care crestea salbatec intre masini. A venit si anul acesta, anul distrugerilor de trotuare si spatii verzi de catre 'investitorul" RDS. Ne-au dat afara si din "parcarea" nostra, si-au tras santuri si camine, am crezut ca dupa o sa ne cresca troscotul si masinile la loc. Ei nu, primaria in stransa conexiune cu "investitorul" distrugator de trotuare si spatii verzi ne-au tris politia locala sa ne puna amenintari pe parbrize. Acum nu mai este nici parcare nici spatiu verde, este noroi cand ploua........daca ai timp "ziaristule" vino la prima ploie dar sa stii ca nu te primesc in casa.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.