Accidente provocate de şoferi grăbiţi sau fără permis

Accidente provocate de şoferi grăbiţi sau fără permis
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Două evenimente rutiere, soldate cu pagube materiale, au avut loc în aceeaşi zi în Galaţi, pe artere extrem de circulate. Ambele accidente au fost provocate de şoferi care au încălcat grav legea sau regulamentul rutier: unul avea permisul reţinut, iar celălalt nu a acordat prioritate într-o intersecţie extrem de circulată.

Primul impact a fost provocat de un gălăţean de 31 de ani, care a comis un accident de circulaţie pe strada Traian. Nu au rezultat decât pagube materiale, dar poliţiştii sosiţi la faţa locului au constatat alte probleme, mai grave, în privinţa celui de la volan. "În urma verificărilor a rezultat că bărbatul în cauză are permisul de conducere suspendat, fiind cercetat în două dosare penale având că obiect conducerea unui vehicul fără permis, fapte care s-ar fi petrecut în lunile ianuarie și octombrie 2020", a explicat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Individul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe numele lui fiind întocmit un al treilea dosar penal pentru conducere fără permis.

Fără dosar penal, dar cu o amendă usturătoare şi trecerea în categoria pietonilor pentru două luni, a scăpat un alt şofer, în vârstă de 37 de ani, care, în momentul în care a ieşit de pe strada Regiment 11 Siret în intersecţia cu Brăilei, nu a acordat prioritate unei alte maşini, care cicula pe drumul principal şi care avea drept de trecere. Maşinile au fost avariate, dar ocupanţii lor au scăpat teferi. Şoferul vinovat s-a ales cu o amendă de 870 de lei şi i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 60 de zile.

Citit 1014 ori Ultima modificare Joi, 21 Ianuarie 2021 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.