Ce faci când maşina ta este lovită din spate. Sfaturile care îţi pot salva viaţa
Foto: Pexels

Ce faci când maşina ta este lovită din spate. Sfaturile care îţi pot salva viaţa
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, despre manevrele care îţi pot salva viaţa în cazul unui accident auto provocat de maşina din spatele tău, dar şi care este lucrul pe care este obligatoriu să îl faci când eşti lovit din spate


„Obligatoriu calci frâna!”, a fost răspunsul lui Titi Aur când a fost întrebat care este primul lucru pe care îl faci când vezi că maşina din spatele tău nu mai poate evita impactul.

„Dar obligatoriu este şi să faci în aşa fel încât cel din spatele tău să nu te lovească. De fiecare dată când opreşti, indiferent că eşti în oraş, în afara oraşului, la semafor, la stop, la calea ferată, nu opri aproape de maşina de faţă sau aproape de intersecţie. Opreşte mai în spate, cu 10-20 de metri. Dacă se circulă cu peste 100 km/h, stai mai departe de maşina din faţa ta. Sună dus la extrem, dar uneori e bine să stai în poziţia pilotului la linia de start. Adică să ai maşina în viteza întâi şi ambreiajul călcat, dar şi cu ochii pe oglindă. Dacă vezi că vine tare cel din spate, şi că nu se poate opri, te muţi tu mai în faţă cu 7-8-10 metri. Dar dacă ai oprit în bara maşinii din faţă şi vezi că vine tare cel din spate, nu mai ai ce face. Ţii piciorul pe frână. Impactul va fi mare, dar cel puţin nu te va împinge foarte tare în faţă.”

La lovitul din spate, clar e vinovat cel care te-a lovit.

AFLĂ de pe dcnews.ro cum se procedează pe autostradă.

Citit 1898 ori Ultima modificare Marți, 16 Martie 2021 14:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.