ILEGAL. Șoferii comozi încurcă traficul pe Siderurgiștilor * O nouă bandă de circulație, noi locuri de parcare

ILEGAL. Șoferii comozi încurcă traficul pe Siderurgiștilor * O nouă bandă de circulație, noi locuri de parcare
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Lucrările de pe bulevardul Siderurgiștilor au început acum mai bine de un an, în baza proiectului "Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918".

O parte din bulevard, mai exact de la ”Ultimul leu” până la IREG, este deja asfaltată. Asta le-a dat un bun prilej unor șoferi să găsească și locuri de parcare inedite pe artera care este totuși departe de a fi finalizată și pe care traficul rutier se desfășoară cu dificultate.

În lipsa parcărilor amenajate, mulți posesori de autoturisme au transformat prima bandă de circulație în locuri în care își lasă mașinile, uneori chiar și pe tot timpul zilei.

Cele mai mari probleme se întâlnesc în locurile unde este încă deschis traficul rutier, autobuzele și celelalte vehicule fiind nevoite să se strecoare printre șanțuri și mașinile parcate la bordură, așa cum se întâmplă, de exemplu, pe segmentul cuprins între intersecția cu Gheorghe Doja și cea de la IREG.

Chiar dacă poate, în plin șantier, poliția își face mai rar simțită prezența pentru a da amenzi, este bine ca șoferii să fie conștienți că nu își pot lăsa mașinile oriunde fără a afecta circulația.

Prin transformarea primei benzi de circulație în loc pentru parcare, aglomerațiile de la orele de vârf devin inevitabile, putându-se crea astfel ambuteiaje sau chiar evenimente rutiere.

Citit 3496 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Martie 2021 20:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.