O groapă de la Baia Comunală "rupe" mașini pe bandă. Capcane pe strada Basarabiei
Foto: Amalia Trifan

O groapă de la Baia Comunală "rupe" mașini pe bandă. Capcane pe strada Basarabiei
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Nu este un lucru neștiut faptul că orașul Galați nu stă nici acum foarte bine la capitolul drumuri. Nici chiar arterele care au făcut obiectul unor repetate reabilitări nu sunt în cea mai bună stare, astfel că siguranța vehiculelor este deseori pusă la încercare. Una dintre străzile mari, cu capcane, este Basarabiei, unde, cel puțin în ultima vreme, maşinile multor șoferi au devenit victime ale unei gropi din apropierea Băii Comunale.

Obiect al unor investiții repetate care au vizat aducerea la un standard superior, strada Basarabiei nu este nici astăzi așa cum ar trebui să fie o arteră care face legătura între două părți opuse ale municipiului și care este prelungirea unui drum european. Gropile și denivelările au apărut în carosabil periodic, după fiecare cosmetizare, cea mai recentă capcană, care le dă bătăi de cap mulți conducători auto care nu au avut norocul să o evite, fiind o groapă căscată lângă o canalizare, la Baia Comunală, pe sensul de mers spre bulevardul George Coșbuc.

Șoferii care au avut neșansa că calce cu roata în respectiva groapă fac cunoscut faptul că jantele autoturismelor pe care le conduceau au avut de suferit. Ciprian Zurba este unul dintre cetățenii care s-a ales cu o astfel de pagubă. Și nu ar fi singurul, susține șoferul gălățean, care, în momentul și în locul în care și-a stricat mașina, a mai găsit, în aceeași situație, alte patru mașini. Acestea erau oprite pe partea dreaptă a carosabilului, iar șoferii acestora schimbau roțile, din același motiv.

O pățanie similară a trăit și Ștefan Popa, un alt gălățean care într-una din serile trecute, în jurul orei 20,00, se îndrepta spre bulevardul Coșbuc. Din cauza faptului că acea parte periculoasă din asfalt este greu de observat, nu a putut-o evita. "Dacă nu era metalul de la canalizare (fierbetonul), cel cu care au fixat canalizarea, roata ar fi intrat acolo", susține șoferul, a cărui soluție, viabilă și rapidă, este să meargă la vulcanizare și la service pentru a obține o constatare. În funcție de aceasta, va face o plângere, dar până la soluționarea acesteia va trebui să suporte din buzunar reparațiile. O soluție deloc normală, în condițiile în care astfel de avarii se înregistrează din cauza calității drumurilor, administrate în schimbul taxelor și impozitelor plătite inclusiv de posesorii de autoturisme.

Citit 2995 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Aprilie 2021 23:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.