O groapă de la Baia Comunală "rupe" mașini pe bandă. Capcane pe strada Basarabiei
Foto: Amalia Trifan

O groapă de la Baia Comunală "rupe" mașini pe bandă. Capcane pe strada Basarabiei
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Nu este un lucru neștiut faptul că orașul Galați nu stă nici acum foarte bine la capitolul drumuri. Nici chiar arterele care au făcut obiectul unor repetate reabilitări nu sunt în cea mai bună stare, astfel că siguranța vehiculelor este deseori pusă la încercare. Una dintre străzile mari, cu capcane, este Basarabiei, unde, cel puțin în ultima vreme, maşinile multor șoferi au devenit victime ale unei gropi din apropierea Băii Comunale.

Obiect al unor investiții repetate care au vizat aducerea la un standard superior, strada Basarabiei nu este nici astăzi așa cum ar trebui să fie o arteră care face legătura între două părți opuse ale municipiului și care este prelungirea unui drum european. Gropile și denivelările au apărut în carosabil periodic, după fiecare cosmetizare, cea mai recentă capcană, care le dă bătăi de cap mulți conducători auto care nu au avut norocul să o evite, fiind o groapă căscată lângă o canalizare, la Baia Comunală, pe sensul de mers spre bulevardul George Coșbuc.
Șoferii care au avut neșansa că calce cu roata în respectiva groapă fac cunoscut faptul că jantele autoturismelor pe care le conduceau au avut de suferit. Ciprian Zurba este unul dintre cetățenii care s-a ales cu o astfel de pagubă. Și nu ar fi singurul, susține șoferul gălățean, care, în momentul și în locul în care și-a stricat mașina, a mai găsit, în aceeași situație, alte patru mașini. Acestea erau oprite pe partea dreaptă a carosabilului, iar șoferii acestora schimbau roțile, din același motiv.
O pățanie similară a trăit și Ștefan Popa, un alt gălățean care într-una din serile trecute, în jurul orei 20,00, se îndrepta spre bulevardul Coșbuc. Din cauza faptului că acea parte periculoasă din asfalt este greu de observat, nu a putut-o evita. "Dacă nu era metalul de la canalizare (fierbetonul), cel cu care au fixat canalizarea, roata ar fi intrat acolo", susține șoferul, a cărui soluție, viabilă și rapidă, este să meargă la vulcanizare și la service pentru a obține o constatare. În funcție de aceasta, va face o plângere, dar până la soluționarea acesteia va trebui să suporte din buzunar reparațiile. O soluție deloc normală, în condițiile în care astfel de avarii se înregistrează din cauza calității drumurilor, administrate în schimbul taxelor și impozitelor plătite inclusiv de posesorii de autoturisme.

Citit 2482 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Aprilie 2021 23:47

6 comentarii

 • postat de Joma
  Sâmbătă, 24 Aprilie 2021 21:39
  86.124.205.***
  Veniți în micro 20 lângă piață. Ne luăm la întrecere cu imaginile din Syria. În zilele care urmează, ne apucăm să plantăm flori și copăcei în acele gropi. Dar între timp, cred că hașurăm craterele cu vopsea fosforescentă, încât să se vadă noaptea, de pe stația internațională. Cine este șofer amator și începător și dorește cursuri de îndemânare, veniți în Micro 20. Vă primim cu plăcere!
  0
  5
  Raportează
 • postat de dan
  Sâmbătă, 24 Aprilie 2021 16:54
  89.39.81.***
  ba, in galati trebuie facut un concurs. cine descopera 10 canalizari puse la aliniamentul drumului sa cistige un loc de parcare platit de primarie pe 5 ani.
  0
  13
  Raportează
 • postat de drumar
  Sâmbătă, 24 Aprilie 2021 15:05
  89.137.230.***
  Daca era marius stan a doua zi era asfaltata pentru ca avea o echipa operativa care se ocupa exclusiv cu gropile aparute peste noapte in asfalt si imediat rezolva. Nu astepta ca masinile oamenilor care platesc impozit sa se disctruga in gropi. Era vorba de respect. Priviti la general..au lasat santuri peste tot si pana se termina lucrarile oamenii isi rup masinile in zona aia. Nu era normal astupi provizoriu pana cand puneai ultimul asfalt?! Asa e in tot orasul..santuri peste santuri si denivelari adica bucuria celor de la atelierele auto
  0
  11
  Raportează
 • postat de Cristi
  Sâmbătă, 24 Aprilie 2021 12:10
  89.39.81.***
  Groapa de aur și miile de polemici pe seama eii, daca nu moare nimeni și nu e Ciocioaca pe la TV hai sa scoatem experții din noi și facem Știre și comentarii de prima pagina. ,,Groapa de Groaza revine partea a doua"
  0
  1
  Raportează
 • postat de Ovidiu
  Sâmbătă, 24 Aprilie 2021 06:05
  109.166.131.***
  Da e jale. Trebuie 2 facultati 3 mastere 4 licitatii si 18 studii de fezabilitate pt o reparatie de genul ala.
  Cum sa tina betonul ala daca Doreii fac betonul in roaba cu niste urme de ciment. Trec zilnic pe acolo si am vazut evolutia gropii. O cunosc de cand au incercata sa o repare acum vreo 2 luni. In Galati este greu sa pui 2 capace de canalizare la nivel cu strada
  Folositi beton cu intarire rapida, cu plastifianti, pentru zone cu trafic greu si cu vibratii . Exista o gramada de tehnici dat cine sa le aplice?
  1
  36
  Raportează
 • postat de paloma
  Sâmbătă, 24 Aprilie 2021 00:37
  5.13.238.***
  Sa vina modovenii sa repare Basarabiei, nu-i treaba primariei !!! :)))
  16
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.