Copii neatenți, victime pe drumurile publice

Copii neatenți, victime pe drumurile publice
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Doi minori au ajuns la spital după ce au traversat strada ignorând cele mai elementare reguli de circulație. Primul rănit a fost un adolescent de 14 ani, din Galați, care s-a aventurat în traversarea străzii Traian, la o oră de trafic intens. Nu s-a asigurat, deși trecea printr-un loc nesemnalizat, și a nimerit în calea unei mașini conduse de un bărbat de 50 de ani, care nu a mai avut vreme să frâneze la timp ca să îl evite. Adolescentul s-a ales cu multiple leziuni și a fost dus la spital, pentru investigații și îngrijiri medicale. Șoferul nu era băut, au concluzionat polițiștii, care au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
O anchetă similară s-a deschis la Tecuci, unde un alt minor, în vârstă de 9 ani, a ajuns sub roțile unei mașini, după ce a traversat o stradă din municipiu printr-un loc nemarcat și fără să se asigure. Copilul a fost rănit, dar nu atât de grav încât să rămână în spital. Șoferul care l-a accidentat are 40 de ani și nu consumase alcool înainte de a se urca la volan.

Citit 912 ori Ultima modificare Joi, 16 Decembrie 2021 08:42

1 comentariu

 • postat de Geos
  Miercuri, 15 Decembrie 2021 11:56
  5.2.205.***
  Conform Codului Rutier, Art. 124 Ministerul Educatiei si Cercetarii are urmatoarele atributii:

  a)asigura, prin programa scolara, educatia rutiera a prescolarilor si elevilor din invatamantul preuniversitar;
  c)indruma, coordoneaza si controleaza, prin inspectoratele scolare, activitatea de educatie rutiera in unitatile de invatamant, inclusiv de pregatire si de perfectionare a cadrelor didactice desemnate sa execute astfel de activitati;

  In realitate educatia rutiera nu este nici macar disciplina optionala in majoritatea scolilor.

  Nu e de mirare ca avem atatea accidente rutiere in care sunt implicati pietoni tot asa cum nu e de mirare ca avem soferi ce au propriile teorii, pe care le si pun in practica, cand vine vorba de parcare, prioritate, convietuirea cu pietonii, mijloacele de trasport in comun sau prezenta in trafic a vehilulelor cu mai putin de 4 roti.

  Din pacate acesta nu e un subiect de prea mare interes asa ca e fiecare pe cont propriu si nu ne ramane dacat sa speram ca nu ne vine si noua randul.
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.