Ecran mobil în noile mașini Tesla

Ecran mobil în noile mașini Tesla
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Spre deosebire de alți producători, care odată la câțiva ani anunță o variantă nouă, îmbunătățită, a mașinilor lor, cu mici modificări tehnice și cu design nou la interior și/sau exterior, mașinile Tesla sunt într-o continuă evoluție. Compania a demonstrat că face "refreshuri" de acest gen mult mai rar, dar preferă să îmbunătățească puțin câte puțin dotările mașinilor la nivel tehnic, funcțional sau cosmetic. Mașinile Model S și Model X, cele mai scumpe, au primit astfel un nou tip de ecran, care poate fi mișcat în funcție de preferințele utilizatorilor, potrivit The Verge.

Larry Li, un client Tesla care a primit un nou Model S, pe 29 aprilie, a publicat pe contul său de Twitter un clip în care demonstrează o echipare pe care nu se aștepta să o primească. Ecranul principal al mașinii, de pe consola centrală, poate fi mișcat în trei poziții prestabilite. Folosind interfața touchscreen, poți orienta ecranul în direcția șoferului, îl poți lăsa în poziția standard (ca până acum), adică paralel cu bordul, sau îl poți orienta în direcția pasagerului din dreapta. Totul se face printr-o apăsare de buton, iar ecranul se orientează singur, folosind motoare electrice.

Se pare că o parte dintre componentele necesare acestui ecran mobil erau deja prezente pe mașinile livrate în ultimele luni, însă acestea nu erau echipate cu motoarele necesare mișcării. Probabil că Tesla s-a confruntat cu probleme de aprovizionare cu componente la momentul respectiv, așa cum s-a confruntat și cu lipsa de cipuri necesare pentru instalarea mufelor USB pe mașinile Model 3, în urmă cu câteva luni. Nu este clar, însă, dacă Tesla va instala gratuit acest sistem de motoare pentru ecran pe mașinile livrate fără ele sau dacă va oferi posibilitatea de upgrade contra cost.

Citit 959 ori Ultima modificare Duminică, 15 Mai 2022 01:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.