Peste un miliard de lei pentru înnoirea parcului auto

Peste un miliard de lei pentru înnoirea parcului auto
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pentru a veni în sprijinul solicitanților care vor să obțină finanțare prin programul de stimulare a înnoirii parcului auto național (Rabla Clasic) și prin programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante (Rabla Plus), Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a reconfigurat etapele de desfășurare.

Potrivit noului calendar, în perioada 13-31 mai se va desfășura prima sesiune din noua configurație. Persoanele fizice se vor putea înscrie în cadrul celor două programe prin intermediul dealerilor autorizați, iar persoanele juridice vor putea depune dosarele de finanțare prin accesarea aplicației informatice puse la dispoziție de AFM.

În plus, AFM a desfășurat o analiză a celor două programe, de la demararea acestora, în anul 2020, până în prezent și a identificat sume neutilizate, puse acum la dispoziție. Astfel, bugetele pentru această sesiune, rezultate în urma suplimentării și care vor fi puse la dispoziție, sunt: Programul Rabla Clasic, 508,5 milioane lei, din care 335,5 milioane lei pentru persoane fizice, și 552,3 milioane lei pentru Programul Rabla Plus, din care 262 milioane lei pentru persoane fizice.

Calendarul de desfășurare a sesiunilor de înscriere în cadrul celor două programe și sumele alocate pentru fiecare categorie de solicitanți sunt disponibile pe site-ul instituției, ca și listele cu producătorii/ dealerii auto care au semnat contracte de participare cu AFM.

Citit 1311 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Mai 2022 22:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.