De ce nu găsesc bărbații untul în frigider?

De ce nu găsesc bărbații untul în frigider?
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Acesta este unul dintre milioanele de motive pentru care femeile se supără pe bărbații lor; epitete precum "neatentule", "chiorule" sau chiar (știu un caz real) "handicapatule" mai pot zbura vijelios prin atmosfera calmă a bucătăriei în care trebăluiesc cu drag cei doi soți.

De fapt, femeile n-au nici cea mai mică idee despre acest beteșug al bărbatului! Iată ce ar trebui să știe ele.

Pentru cine nu a avut încă onoarea de a-l cunoaște, Ernst Heinrich Philipp August Haeckel a fost un zoolog, naturalist, filosof, medic, profesor, biolog marin și artist german. De la el ne-a rămas un principiu care își dovedește valabilitatea până astăzi: ontogenia rezumă filogenia. Explicația pe scurt este că filogenia (ou monocelular, ființă pluricelulară, adult reproductiv și iar ou) este repetată identic de ontogenie (evoluția unui individ de la ou până la adult); aduceți-vă aminte că, în stadiul de embrion, omul are branhii și coadă!

Ei bine, în decursul filogeniei (evoluției ca specie), bărbatul a avut un rol de căpătâi; în procesul procurării hranei, femeia era culegătoare, iar el era vânător. Explicația este simplă. Ca vânător, masculul uman a trebuit să-și dezvolte o serie de deprinderi: zărirea vânatului în ierburile înalte ale savanei sau printre crengile copacilor, calcularea distanței până la victimă, calcularea vitezei și direcției de deplasare a acesteia, calcularea traiectoriei de întâlnire, sesizarea direcției vântului, calcularea - în funcție de distanță - a forței de aruncare a armei.

Pentru a realiza toate aceste performanțe complicate, bărbatul a dezvoltat așa-zisa "vedere-tunel", un fel de "vedere-lunetă", de care n-a reușit să scape până în ziua de astăzi. Adică simțurile sale se concentrează doar asupra țintei, omițând toate detaliile din jur.

De aici, transmis vreme de un milion și jumătate de ani, "darul" lui de a nu vedea ce se află sub propriul nas, ca de exemplu untul din frigider.

Citit 6025 ori Ultima modificare Miercuri, 17 August 2022 10:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.