Ce anvelope de iarnă sunt legale pe drumurile din România

Ce anvelope de iarnă sunt legale pe drumurile din România
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Apropierea sezonului rece vine la pachet cu grija posesorilor de autovehicule de a schimba cauciucurile mașinilor cu anvelope corespunzătoare circulației pe drumuri acoperite cu polei, gheață sau zăpadă. Care sunt cele mai bune variante, care să confere aderență și să îi ferească pe șoferi de sancțiuni? Nu contează marca, atâta vreme cât cauciucurile poartă două însemne, ne asigură Registrul Auto Român (RAR).

"Îi asigurăm pe conducătorii auto că, indiferent de denumirea lor comercială, anvelopele care sunt marcate cu literele M și S (n.r. însemnând noroi și zăpadă - engl. mud and snow), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră", explică reprezentanții RAR.

Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei a fost introdusă prin Ordonanța Guvernului nr. 5/2011 de modificare și completare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în 2006.

Prin urmare, dacă posesorii de autovehicule folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, indiferent de data calendaristică la care se face deplasarea, anvelope marcate cu literele M și S, nu riscă să fie sancționați contravențional.

Citit 1136 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2022 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.