Cele mai comune mituri despre sex şi sănătatea sexuală

     Cele mai comune mituri despre sex şi sănătatea sexuală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei mai mulţi dintre noi ştim că cel mai potrivit loc pentru a obţine informaţii pertinente şi sigure despre viaţa sexuală este cabinetul unui medic specialist. Totuşi, din diverse motive, care pot varia de la lipsa banilor, până la comoditate sau prejudecâţi, foarte puţini ajungem într-un astfel de cabinet. În schimb, preferăm internetul pentru întrebările sau nedumeririle intime.

Pe paginile web putem găsi numeroase informaţii de un real folos atât pentru sănătatea noastră, cât şi pentru a celor din jur. Problema este, însă, că astfel de informaţii sunt amestecate cu tot felul de date eronate, fapt ce ne poate duce uşor în eroare. Un studiu recent publicat de Universitatea Stanford a arătat că majoritatea paginilor de Internet care ofereau sfaturi cu privire la viaţa sexuală conţineau şi numeroase erori, care puteau să pună în încurcătură chiar şi pe un adult cu o oarecare experienţă în privinţa relaţiilor sexuale.

Potrivit portalului Health.com, cele mai comune mituri legate de viaţa sexuală sunt că te poţi alege cu o boală sexuală dacă foloseşti o toaletă publică, că nu poţi rămâne însărcinată prima oară când faci sex, că nu poţi rămâne însărcinată pe durata menstruaţiei sau că trebuie să faci un test Papanicolau imediat ce ai împlinit 18 ani. Alte mituri prezentate drept fapte verificate şi adevărate pe siteuri spun că te poţi îngrăşa dacă iei contraceptive, că steriletul nu e sigur pentru adolescente sau că spălăturile reprezintă o cale sigură de a-ţi curăţa vaginul.

Citit 10344 ori Ultima modificare Vineri, 12 Octombrie 2012 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.