Începe o afacere cu bani de la UE! Creează-ți singur locul de muncă pe care ți-l dorești!

Începe o afacere cu bani de la UE! Creează-ți singur locul de muncă pe care ți-l dorești!
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Nu-i aşa că vi s-a întâmplat cel puţin o dată în viaţă să vă întrebaţi ce-ar fi dacă aţi începe propria afacere, numai că, din diverse motive, nu aţi făcut nici măcar primul pas? Poate a fost de vină lipsa încrederii în forţele proprii, sau poate v-au lipsit banii necesari, ori poate birocraţia v-a timorat, cert este că declicul nu s-a produs. Ei bine, există o variantă pentru ca toate piedicile pe care le-aţi întâmpinat să dispară. 

Proiectul INIŢIATIVE ANTREPRENORIALE SUSTENABILE ÎN REGIUNEA SUD EST vrea să îi ajute pe cei care nu au un loc de muncă, dar au încredere în ei şi au ideea unei mici afaceri. Dacă eşti din Galaţi, ai peste 25 de ani şi nu eşti angajat sau esti student (indiferent de vârstă), vei primi informaţii despre modul în care se porneşte o afacere, în cadrul unui curs de competenţe antreprenoriale cu durata de două săptămâni. Cursul se va ţine în Galaţi, după-amiaza. La final, vei primi un certificat pentru cunoştinţele dobândite şi, în această primă etapă, după absolvirea cursului, te vei putea decide dacă lumea afacerilor este pentru tine sau nu.

Dacă vrei să mergi mai departe, poţi depune spre finanţare, în competiţia din cadrul proiectului la nivelul celor 6 judeţe din regiune, planul afacerii pe care o doreşti. În urma evaluării planurilor depuse, se vor selecta, în ordinea punctajului, primele 38 de propuneri de afaceri, care vor fi finanţate cu maximum 178.340 lei fiecare.

Dacă te vei număra printre cei 38 selectaţi, e important să ştii că banii există în bugetul proiectului, nu trebuie să mergi la bancă sau la altă instituţie. Ţi se va oferi sprijin pentru înfiinţarea firmei, pentru achiziţionarea utilajelor, echipamentelor, mobilierului, materiei prime sau consumabilelor pentru a porni activitatea. Timp de 6 luni, afacerea ta nou-înfiinţată se va bucura de sprijin gratuit, sfaturi, mentorat, ca să începi vânzarea produselor. Cu alte cuvinte, firma ta va fi sprijinită să îşi găsescă o stabilitate economică. Pentru că niciun început nu e uşor, din acesti bani ai noii afaceri vei putea plăti şi chirii, salarii sau utilităţi.

Banii se vor acorda în două tranşe: 75% din total în prima tranşă, iar după cele 6 luni, cand se vor realiza vânzări în valoare de 30% din suma primită iniţial, se va acorda şi diferenţa de 25%, cea de-a doua tranşă.

Există şi o condiţie: trebuie create două locuri de muncă (din care unul poate fi chiar al tău, adică al solicitantului), care trebuie menţinute minimum 6 luni.

Nu e de neglijat că guvernul a majorat la 2.250 lei lunar sprijinul pentru firmele care angajează persoane vulnerabile (de exemplu, şomeri, chiar cu angajare în propria firmă, tineri absolventi), ceea ce se constituie într-un sprijin suplimentar pentru tine, dacă îţi faci curaj să porneşti pe acest drum.

Tot acest parcurs înseamnă ZERO costuri financiare pentru cei ce se înscriu în proiect. Singura investiţie care trebuie făcută este cea de timp, energie, idei şi, mai ales, părăsirea zonei de confort. Dar pentru asta e nevoie de încredere în mintea şi forţele proprii. Scuza cu „nu am bani” nu mai poate funcţiona în situaţia prezentată. Dacă nu încerci, nu îţi rămâne decât să bombăni în continuare că „şeful vrea prea mult de la mine”.

O menţiune specială pentru cei care iau în calcul o afacere prin programul guvernamental „Start up Nation”. Actualele discuţii din zona consultanţei prefigurează că finanţările din sesiunea 2018 nu vor mai cobori sub 95 de puncte, deci cei care îşi doresc servicii sau chiar comerţ ar trebui să arunce o privire către proiectul INIŢIATIVE ANTREPRENORIALE SUSTENABILE ÎN REGIUNEA SUD EST. Sumele accesate sunt comparabile, dar aici nu există cheltuielile cu banca, fondul de garantare/contragarantare, iar obligaţia menţinerii locurilor de muncă e doar de 6 luni, nu 2 ani!

Pentru informaţii suplimentare şi inscrieri: tel 0740 57 96 59, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

(P)

Citit 11022 ori Ultima modificare Joi, 06 Septembrie 2018 15:11