Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Unitatea Administrativ - Teritorială Municipiul Galați anunţă încheierea oficială a proiectului cu titlul „Creșterea performanței energetice a blocului de locuințe G8 aferent Asociației de proprietari nr. 360A Emanuel din municipiul Galați”, cod MySMIS 117904, finanțat  prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea A – Clădiri rezidențiale.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, în calitate de Organism Intermediar.

Obiectivul general al proiectului constă în sprijinirea îmbunătăţirii eficienţei energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Galați, ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Obiectivul specific  al acestui proiect constă în creşterea performanţei energetice a celor 41 de apartamente ale blocului G8 din cartierul Micro 18 al municipiului Galaţi, cu efecte favorabile asupra calităţii mediului ambiental şi a sănătăţii locuitorilor, prin reducerea cu minim 40% a consumurilor pentru încălzire şi scăderea sub 90 kW/m2an  a energiei consumate. În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a blocului de locuințe și va crește calitatea vieții locatarilor

În urma implementării proiectului se vor obține următoarele rezultate:

  • îmbunătăţirea condițiilor de igienă și confort termic interior;
  • reducerea pierderilor de căldură și a consumurilor energetice;
  • reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă de consum;
  • reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie.

Valoarea totală a proiectului este de 920.473,46 lei lei, din care valoarea contribuției din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 552.284,07  lei.

Prin implementarea proiectului va creşte gradul de confort termic în locuinţele blocului G8 aferent Asociației de proprietari nr. 360A ”Emanuel” precum şi creşterea suportabilităţii cheltuielilor prin reducerea consumurilor.

Conferința de încheiere a proiectului va avea loc în data de  30.05.2019 ora 11 00 la  sediul Primăriei  Municipiului Galați – Sala de Consiliu.

Informaţii suplimentare se pot obţine la Birou Reparații și Întreținere Imobile, Manager proiect - doamna Buruiană Daniela, tel: 0236307731, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020

(P)

Citit 4823 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Mai 2019 16:42