Florin Cîțu se opune renegocierii PNRR

Florin Cîțu se opune renegocierii PNRR
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Președintele PNL, Florin Cîțu, respinge propunerea PSD de renegociere a PNRR la capitolul pensii. Cîțu a declarat, joi, că este imposibil de renegociat PNRR, pentru că asta ar însemna să renegociem întreg proiectul și România să piardă bani.

Reacția sa vine în contextul în care ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat recent că este nevoie de o renegociere a procentului din PIB alocat bugetului de pensii. "Când am intrat în coaliție, am spus că nu vom renegocia PNRR, pentru că asta înseamnă că reluăm toată procedura și ar însemna să aruncăm la coș 30 miliarde de euro și nu accept așa ceva. PNL rămâne focusat pe reforme mari, pe reforme importante, nu pe declarații mici, pe mici atacuri. Ne interesează reformarea sistemului de pensii, reforma administrației publice, proiectul România Educată sau reorganizarea teritorială. Avem o majoritate parlamentară uriașă, iar PNL niciodată nu s-a ferit de problemele mari, chiar dacă reformele sunt nepopulare pe moment", a spus Florin Cîțu.

La rândul său, Budăi susține că autorităţile române se vor "duce cu argumente" la oficialii Comisiei Europene pentru creşterea procentului din PIB pentru bugetul de pensii.

Citit 7344 ori Ultima modificare Joi, 27 Ianuarie 2022 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.