Câți bani europeni a câștigat municipiul Galați în cele 13 proiecte aprobate prin PNRR

Câți bani europeni a câștigat municipiul Galați în cele 13 proiecte aprobate prin PNRR
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Achiziția a 20 de autobuze electrice și a unui microbuz, extinderea sistemului inteligent de management al traficului, construirea unei noi creșe și renovarea mai multor blocuri sunt câteva dintre cele mai importante proiecte care i-au fost aprobate până acum municipiului Galați, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acestora li se adaugă proiectele privind renovarea Teatrului Dramatic "Fani Tardini" și elaborarea documentației Planului de urbanism general, pentru care municipalitatea a obținut deja finanțare.

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galați informează că un număr de 13 proiecte, în valoare de 33,3 milioane de euro, ce presupun achiziția a 20 de autobuze electrice, construirea unei noi creșe și renovarea mai multor blocuri au fost aprobate până acum în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Astfel, 11 proiecte vor primi finanțare, iar două se află deja în implementare.

Cele 11 proiecte aprobate pentru finanțare sunt în valoare de 28,9 milioane de euro. Astfel, pe Componenta 10 Mobilitate urbană verde, municipiul Galați va primi o finanțare în valoare de 14,7 milioane de euro pentru achiziția unui număr de 20 de autobuze electrice și a unui microbuz nepoluant (proiect în parteneriat cu comuna Vânători) și 2,5 milioane de euro pentru extinderea Sistemului inteligent de management al traficului (includerea intersecțiilor aflate pe strada Traian, pe segmentul cuprins între strada Tecuci și strada Cetățianu Ioan).

În plus, municipalitatea urmează să primească finanțare și pentru construirea și echiparea unei creșe, pe strada Tunelului nr. 4, proiect în valoare de 2,4 milioane euro, pe Componenta C15.

De asemenea, pe Componenta 5, opt blocuri vor primi finanțare pentru renovare energetică, în valoare totală de 9,1 milioane de euro. Este vorba despre: bloc A, strada Domnească nr. 20, Centru, Asociația de proprietari nr. 110; bloc B, strada Domnească nr. 17, Centru, Asociația de proprietari nr. 110; bloc B7, strada Petru Rareș nr. 12, Mazepa I, Asociația de proprietari nr. 151; bloc C6, strada Petru Rareș nr. 16, Mazepa I, Asociația de proprietari nr. 151; bloc C7, strada Petru Rareș nr. 18, Mazepa I, Asociația de proprietari nr. 151; bloc C8, strada Al. Lăpușneanu nr. 39, Mazepa I, Asociația de proprietari nr. 151; bloc D1, scările 1, 2, strada Furnaliștilor nr. 4, Micro 20, Asociația de proprietari nr. 502; bloc E, strada Domnească nr. 18, Centru, Asociația de proprietari nr. 110.

Celor 11 proiecte nou-aprobate li se adaugă cele două aflate deja în implementare, cu finanțare obținută prin PNRR: proiectul privind renovarea Teatrului Dramatic "Fani Tardini" - 3,6 milioane de euro și proiectul pentru elaborarea documentației Planului de urbanism general - 769.930 de euro.

"Continuăm să atragem bani europeni pentru modernizarea și dezvoltarea orașului. Mă bucur că avem deja aprobate prin PNRR 13 proiecte ce vizează obiective importante pentru oraș și gălățeni: noi mijloace de transport nepoluante, o nouă creșă, dar și renovarea unor blocuri unde asociațiile au venit în parteneriat cu noi", a declarat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

Citit 5069 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2022 22:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.