Câți bani europeni a câștigat municipiul Galați în cele 13 proiecte aprobate prin PNRR

Câți bani europeni a câștigat municipiul Galați în cele 13 proiecte aprobate prin PNRR
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Achiziția a 20 de autobuze electrice și a unui microbuz, extinderea sistemului inteligent de management al traficului, construirea unei noi creșe și renovarea mai multor blocuri sunt câteva dintre cele mai importante proiecte care i-au fost aprobate până acum municipiului Galați, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acestora li se adaugă proiectele privind renovarea Teatrului Dramatic "Fani Tardini" și elaborarea documentației Planului de urbanism general, pentru care municipalitatea a obținut deja finanțare.

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galați informează că un număr de 13 proiecte, în valoare de 33,3 milioane de euro, ce presupun achiziția a 20 de autobuze electrice, construirea unei noi creșe și renovarea mai multor blocuri au fost aprobate până acum în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Astfel, 11 proiecte vor primi finanțare, iar două se află deja în implementare.

Cele 11 proiecte aprobate pentru finanțare sunt în valoare de 28,9 milioane de euro. Astfel, pe Componenta 10 Mobilitate urbană verde, municipiul Galați va primi o finanțare în valoare de 14,7 milioane de euro pentru achiziția unui număr de 20 de autobuze electrice și a unui microbuz nepoluant (proiect în parteneriat cu comuna Vânători) și 2,5 milioane de euro pentru extinderea Sistemului inteligent de management al traficului (includerea intersecțiilor aflate pe strada Traian, pe segmentul cuprins între strada Tecuci și strada Cetățianu Ioan).

În plus, municipalitatea urmează să primească finanțare și pentru construirea și echiparea unei creșe, pe strada Tunelului nr. 4, proiect în valoare de 2,4 milioane euro, pe Componenta C15.

De asemenea, pe Componenta 5, opt blocuri vor primi finanțare pentru renovare energetică, în valoare totală de 9,1 milioane de euro. Este vorba despre: bloc A, strada Domnească nr. 20, Centru, Asociația de proprietari nr. 110; bloc B, strada Domnească nr. 17, Centru, Asociația de proprietari nr. 110; bloc B7, strada Petru Rareș nr. 12, Mazepa I, Asociația de proprietari nr. 151; bloc C6, strada Petru Rareș nr. 16, Mazepa I, Asociația de proprietari nr. 151; bloc C7, strada Petru Rareș nr. 18, Mazepa I, Asociația de proprietari nr. 151; bloc C8, strada Al. Lăpușneanu nr. 39, Mazepa I, Asociația de proprietari nr. 151; bloc D1, scările 1, 2, strada Furnaliștilor nr. 4, Micro 20, Asociația de proprietari nr. 502; bloc E, strada Domnească nr. 18, Centru, Asociația de proprietari nr. 110.

Celor 11 proiecte nou-aprobate li se adaugă cele două aflate deja în implementare, cu finanțare obținută prin PNRR: proiectul privind renovarea Teatrului Dramatic "Fani Tardini" - 3,6 milioane de euro și proiectul pentru elaborarea documentației Planului de urbanism general - 769.930 de euro.

"Continuăm să atragem bani europeni pentru modernizarea și dezvoltarea orașului. Mă bucur că avem deja aprobate prin PNRR 13 proiecte ce vizează obiective importante pentru oraș și gălățeni: noi mijloace de transport nepoluante, o nouă creșă, dar și renovarea unor blocuri unde asociațiile au venit în parteneriat cu noi", a declarat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

Citit 4606 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2022 22:04

11 comentarii

 • postat de sitizan
  Vineri, 04 Noiembrie 2022 07:16
  5.13.168.***
  DAR...in conditiile in care, liverarea efectiva a banilor din PNRR sunt conditionati de indeplinirea de catre STATUL Roman a unor conditii si jaloane....iar STATUL este condus de USeLe, indiferent cine a mers cu planul PNRR la Bruxelles - Ghinea, Ceausescu, Stefan cel Mare, banii vor ajunge la beneficiarul galatean DACA guvernul USL si Statul Roman este serios si credibil, indeplinind conditiile stabilite in comun (Bucuresti + Bruxelles) Altminteri, iar ramanem cu planuri si tabele. :D
  0
  0
  Raportează
 • postat de florin
  Joi, 03 Noiembrie 2022 10:27
  86.124.203.***
  Domnule victor chiriloaie este cea mai mare greseala sa dam vina doar pe ghinea!Hai sa ne aducem aminte ca avem un presedinte care inainte de alegeri spunea ca ne-a adus 80 miliarde de euro!Ca pe atunci PNL se dorea a fi flacara renasterii in Romania!Nu ,Ghinea a facut parte dintr-un guvern!Daca ministrii de atunci care era toata floarea cea vestita a PNL-ului doreau sa se implice puteau!Dar ministrii ca Citu,Turcanu,Bode,Oros,Cimpeanu oameni de baza ai peneleului au tacut!Nu au pregatirea necesara sa construiasca un astfel de program si au fost fericiti ca Ghinea ii scoate din necazul ala!Iar Ghinea era fericit ca poate sa-si aranjeze apele linistit!
  Declaratie Citu in August 2021 ca prim ministru;
  „Am avansat foarte mult, de fapt, am încheiat pe PNRR, am trimis, cred că vineri, ultimele comentarii. Din discuţiile pe care le am acum cu ministrul Ghinea ar trebui să fie aprobat PNRR în ultima săptămână din septembrie”
  IN CONCLUZIE PRIM MINISTRUL CITU CARE ERA SEF DE PARTID LA PNL SUSTINEA CA STIE CE CONTINE PNRR-UL!!!!!
  Vinovat nu poate fi doar Ghinea!Vinovate sunt cele doua partide PNL si USR impreuna cu presedintele pentru acest esec!
  0
  2
  Raportează
 • postat de victor chiriloaie
  Miercuri, 02 Noiembrie 2022 15:06
  92.86.16.***
  Domnilor aveti toata dreptatea sa fiti indignati dar autorul acestor tradari al interesului national este cel care a mers cu PNRR la Bruxelles anume Ghinea, un aventurier. Acum administratiile locale incearca sa prinda ceva proiecte si sa se strecoare printre fixurile impuse de PNRR. Au stabilit ca la reabilitarea energetica a unei scoli alocare per m.p sa fie de 440 euro. Sa inlocuiesti acoperisul, sa schimbi incalzire, sa inlocuiesti ferestrele, usile, etc. Cu doar 440 eu/m.p, o aberatie. Sa facem piste pentru biciclisti dar sa luam 2 metri din drumul respectiv. Este posibil ? Drumul poate fi DN sau D judetean nu al localitatii. Alt gogomanie- sa luam microbuz electric la doua comune. Cum asa, suntem sanatosi la cap ? Sau daca vrei ceva serios nu mai sunt bani. Dar unde sunt, cine i-a luat ? A sunt exact la cei care ii asteptau si demult aveau informatiile. PNRR o cacealma grosolana, o tradare nationala !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Terente ...din Galati
  Vineri, 21 Octombrie 2022 12:46
  86.34.180.***
  PNRR-ul asta este pt fleacuri precum renovari de gradinite, management al traficului, vopsit blocuri si alte gaselnite ale politichiei romanesti?
  Nu trebuiau banii folositi in proiecte serioase, cu impact major in dezvoltarea Romaniei? Atata stie sa faca administratia tarii?
  Nu avem nevoie urgenta de lucrari hidrotehnice de anvergura care sa stavileasca seceta cumplita ce bate la usa, perdele forestiere, paduri uriase in locurile pustiite de aceiasi politicieni, diguri de-a lungul principalelor rauri, cu posibilitatea de a deveni cai navigabile importante, precum Siretul si Prutul, Muresul sau Oltul?
  Noi aruncam banii pe obiective minuscule cu impact aproape spre zero, asupra dezvoltarii noastre ca natiune si ca tara. Suntem batuti de soarta!
  1
  16
  Raportează
 • postat de Doru
  Vineri, 21 Octombrie 2022 12:17
  95.76.3.***
  Construirea unei crese pe Strada Tunelului nr 4
  Voi sunteti nebuni fratilor...Risipati banii aiurea!
  Cum sa construiesti o cresa pe o strada si intr-un cartier
  unde in proprtie de 95% sunt numai oameni in varsta
  si mai ales ca pe strada Prundului mai sus de parcul Carol exista o gradinita cresa
  strada Prundului este paralela cu strada Tunelului strazile sunt despartite de linia ferata
  si mai ales ca drumul catre gradinita cresa de pe Strada Prundului se poate face foarte usor
  pe Strada Traian.
  Faceti canalizarea pe Tunelului...nu Cresa!
  1
  11
  Raportează
 • postat de florin
  Vineri, 21 Octombrie 2022 09:35
  86.124.200.***
  In asa zisele proiecte de dezvoltare a orasului din fonduri europene sunt niste mici dar mici probleme de care ar trebui sa se ocupe DNA si anume:
  -sistemului inteligent de management al traficului este functional in Galati????Are orasul un asa sistem???Pentru ca in decembrie 2018 Pucheanu spunea „Să dea Dumnezeu să funcţioneze!”citat din http://www.viata-libera.ro/bani-europeni/120089-sisteme-scumpe-si-management-defectuos-al-traficului-de-ce-nu-au-soferii-unda-verde-pe-strazile-galatiului.Functioneaza acest sistem???
  -care este rolul acelui microbuz cumparat in parteneriat cu comuna Vinatori??Cum vor beneficia locuitorii comunei Vinatori de acest parteneriat???Va asigura transport in comun Transurbul pina la Vinatori???
  -care sunt criteriile prin care sunt alese blocurile din Galati care vor beneficia de fonduri europene????Pentru ca in aceste fonduri o parte trebuie sa plateasca si orasul Galati din taxele si impozitele strinse de la TOTI cetatenii orasului Galati!Daca de autobuze vor beneficia TOTI locuitorii Galatiului de modernizarile unor blocuri vor beneficia doar cei care locuiesc in acele blocuri!Deci care sunt criteriile de alegere a acestor blocuri???
  Cum am mai spus proiectele acestea nu vor face ca cei care au hotarit sa plece din Galati se vor razgindi!Nu avem nici un proiect care la finalitatea lui sa produca valoare adaugata!Nimic spectaculos doar proiecte de primar de comuna nu de un municipiu care se vrea sa faca parte din a doua aglomerare urbana din Romania impreuna cu Braila!
  3
  17
  Raportează
 • postat de florin
  Vineri, 21 Octombrie 2022 09:34
  86.124.200.***
  In asa zisele proiecte de dezvoltare a orasului din fonduri europene sunt niste mici dar mici probleme de care ar trebui sa se ocupe DNA si anume:
  -sistemului inteligent de management al traficului este functional in Galati????Are orasul un asa sistem???Pentru ca in decembrie 2018 Pucheanu spunea „Să dea Dumnezeu să funcţioneze!”citat din http://www.viata-libera.ro/bani-europeni/120089-sisteme-scumpe-si-management-defectuos-al-traficului-de-ce-nu-au-soferii-unda-verde-pe-strazile-galatiului.Functioneaza acest sistem???
  -care este rolul acelui microbuz cumparat in parteneriat cu comuna Vinatori??Cum vor beneficia locuitorii comunei Vinatori de acest parteneriat???Va asigura transport in comun Transurbul pina la Vinatori???
  -care sunt criteriile prin care sunt alese blocurile din Galati care vor beneficia de fonduri europene????Pentru ca in aceste fonduri o parte trebuie sa plateasca si orasul Galati din taxele si impozitele strinse de la TOTI cetatenii orasului Galati!Daca de autobuze vor beneficia TOTI locuitorii Galatiului de modernizarile unor blocuri vor beneficia doar cei care locuiesc in acele blocuri!Deci care sunt criteriile de alegere a acestor blocuri???
  Cum am mai spus proiectele acestea nu vor face ca cei care au hotarit sa plece din Galati se vor razgindi!Nu avem nici un proiect care la finalitatea lui sa produca valoare adaugata!Nimic spectaculos doar proiecte de primar de comuna nu de un municipiu care se vrea sa faca parte din a doua aglomerare urbana din Romania impreuna cu Braila!
  2
  11
  Raportează
 • postat de iiiihaaaaa.....traiascacoruptia
  Vineri, 21 Octombrie 2022 09:14
  89.39.81.***
  Asai spune acum cenzurii?Moderare?Imi dau lacrimile de atata libertate de esprimare.Voua nu?Ori e ca pe facebook?Daca nu e de bine ii dai blok?zic si io ca omul cu mai multe ofuri,da buuun contribuabil,si simt civic.traiascacoruptia ca ea ne facu oameni.
  2
  8
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Vineri, 21 Octombrie 2022 08:58
  5.13.135.***
  Preturile sunt stabilite la momentul actual. Pana se vor termina (Doamne ajuta) or sa mai aiba loc o multime de actualizari de preturi mai ales ca se vor gasi o multitudine de motive ca lucrarile sa nu fie finalizate la termen si asa preturile sa creasca si oare cine va suporta aceste cheltuieli suplimentare ? Sigur romanul de rand care NU ESTE DELOC VINOVAT ca nu au fost incheiate contractele cu clauze contractuale FOARTE CLARE SI CONCISE. Artera de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră, Parcul Durbaca, parcarile supraterane din Micro 20 bloc J5, Micro 19 Lisboa, Faleza superioara si cea inferioara, Statia de epurare din Cantemir, etc etc etc.
  0
  19
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Vineri, 21 Octombrie 2022 08:41
  5.13.135.***
  Preturile sunt stabilite la momentul actual. Pana se vor termina (Doamne ajuta) or sa mai aiba loc o multime de actualizari de preturi mai ales ca se vor gasi o multitudine de motive ca lucrarile sa nu fie finalizate la termen si asa preturile sa creasca si oare cine va suporta aceste cheltuieli suplimentare ? Sigur romanul de rand care NU ESTE DELOC VINOVAT ca nu au fost incheiate contractele cu clauze contractuale FOARTE CLARE SI CONCISE. Artera de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră, Parcul Durbaca, parcarile supraterane din Micro 20 bloc J5, Micro 19 Lisboa, Faleza superioara si cea inferioara, Statia de epurare din Cantemir, etc etc etc.
  1
  15
  Raportează
 • postat de iiiihaaaaa.....traoiascacoruptia
  Vineri, 21 Octombrie 2022 08:30
  89.39.81.***
  Cati bani a CASTIGAT ?Galatiul?De unde?La pacanele europene?La vreun lozul Europei.A dat noprocul peste ei ?Peste galateni?Ca in capitalismul asta salbatec,unde toti vor bani,bani,bani multi si repede ,ori fara prea multa munca,cu sclavagismul modern,unde toti ne impaunam cu valori ale democratiei,in care zilnic ne tremura chilotii in fund ca maine e posibil sa nu mai avem nimic,[bine noi Romanii nu ne impaunam,numa statul o face fiindca deja e hotarat;statul e stat si restul prostii de rand}si unde toate costa ,muuuult.Si arsitza si viscolul si inundatiile si seceta si gerul toate astea odata normaler acuma costa.Cum ?A castigat Galatiul?Nea infiat cineva si ne intra banii in conturi?Moaca?Io n-am luat pacaleala asta la jocurile de intrajutorare,dar se pare ca euiropa sau alt for international nea traso si neo trage cu chestia indoita si cu caciula in mana ca la pomana.De unde o fi iesit vorba asta?So fi intamplat oare la vreun praznic?
  4
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.