Fostul cinema „Țiglina” ar putea găzdui Teatrul „Gulliver”

Fostul cinema „Țiglina” ar putea găzdui Teatrul „Gulliver”
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Vechea clădire a fostului cinematograf „Țiglina” va fi renovată și va primi o nouă utilitate pentru comunitate, după ce municipalitatea a reușit preluarea clădirii de la RADEF, iar de curând a fost semnat și contractul de finanțare pentru derularea lucrărilor necesare, anunță Primăria Galați.

Principalele lucrări vizează reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea/reabilitarea/modernizare sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice etc.

Contractul de finanțare semnat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență pentru obiectivul „Renovare energetică a imobilului din strada Brăilei nr. 165 (fost Cinematograf „Țiglina”)” este în valoare de 2.571.902,03 lei (500.000 de euro).

„În prezent se analizează diverse posibilități privind viitoarea destinație, inclusiv ca această clădire să găzduiască Teatrul pentru copii și tineret”, precizează administrația locală.

 

Citit 4055 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2023 12:41

7 comentarii

  • postat de Clanta
    Joi, 09 Februarie 2023 21:49
    178.138.97.***
    acoperiți stadionul Dunărea, acolo putem avea spectacole pe care nu le văd decât cei din capitală sau din vestul țării...formații renumite, gale sportive, avem un număr mare de locuri .
    0
    0
  • postat de macarie banu
    Joi, 09 Februarie 2023 14:02
    89.137.225.***
    bei Puchi,pai ai promis reabilitarea intregului Complex din Tiglina I.....deci INTREGUL Complex.Si s-au cheltuit bani pe studii si studiletze....chiar nu se vede ca e o groapa mizerabila,pur si simplu?! Vorbim degeaba....toate "agatatorile" aparute peste noapte sunt construite pe spaga.Da domnilor,pe spaga!......locatii atribuite celui caare da mai mult...arabi,indieni,"filistini" mai ales.Incepeti prin a curata zona,aveti planurile originale,eliminati TOT gunoiul de bojdeuci,copiatoare,jocuri mecanice,pariuri,etc. Sau,ca si optiune,da,le puteti lasa asa cum sunt dar nu au nici o legatura cu "tiglina I ...cel mai curat,verde si frumos cartier din Galati"...........O rusine!...desi ma indoiesc cum ca cineva din Primarie mai stie ce inseamna rusine.
    0
    0
  • postat de un cetatean
    Marți, 07 Februarie 2023 23:33
    188.25.190.***
    dati odata mizeria aia jos de pe cladire, dicovip 2000
    0
    0
  • postat de eu
    Marți, 07 Februarie 2023 15:42
    89.39.81.***
    de ce nu se construieste un palat, teatru, pentru copii intr-un parc din centrul orasului? gen parcul eminescu, parcul de linga V.L sau parc rizea chiar tras de par parcul lui durbaca. parcul cfr pare prea departe si anost. nu trebuie sa aiba dimensiuni prea mari. asta daca nu stiu de ce nu se inteleg pe teatru dramatic. se vrea reabilitari de cladiri, gasiti-le in centru cu acces la parcare si faceti....actualul teatru gulliver.
    0
    0
  • postat de tin-tin
    Marți, 07 Februarie 2023 14:08
    5.13.233.***
    Si cu firmele ce faceti cand renovati de jur imprejur.?Cand o sa fie teatru ceilati de pe laterala unde e barul va da drumul la muzica din boxe, parcare nu ai pentru asa ceva cand or veni mititei cu autocarele de la gradinita.
    0
    0
  • postat de Cam greu după 33 de ani
    Marți, 07 Februarie 2023 13:27
    109.166.130.***
    Nu-i rău...și mai poate fi folosit spațiul din interior, pentru alte evenimente din mediul de cultură, expoziții, evenimente din domeniul muzical, cinema, concerte, teatru etc. Fațada arată dezastros, ar trebui scoase căpușele ce s-au agățat de fațada clădiri, urâțind frontispiciul clădiri.
    0
    0
  • postat de pacat
    Marți, 07 Februarie 2023 13:12
    89.39.81.***
    eu zic ca daca nu se reabiliteaza tot acel complex, ganguri insalubre, mirosuri de nesuportat pentru ca la primavara vor revenii oamenii strazilor ce bintuie zona pietii si a compexului nu se face nimic. mai mult de atit va pierde teatrul gulliver. e pentru copii si acestia nu pot fi dusi in zone de promiscuitate. straduta din fata are numar limitat de locuri de parcare si e sufocata de masini. poate cladirea in sine se poate reabilita dar ramine zona de complex ce e insalubra, neizolata de ploi si plina vara de mizerii. nu cred ca poti pune un dinte frumos pe o dantura distrusa.....ca sa pui acolo un teatru emblematic pentru oras, a copiiilor trebuie sa le creezi o stare de frumos si de bine. altfel nu o sa vina nimeni.....,
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.