Creșterea gradului de digitalizare a educației la nivelul structurilor Unității de Învățământ Școala Gimnazială nr. 1 din Comuna Barcea

Creșterea gradului de digitalizare a educației la nivelul structurilor Unității de Învățământ Școala Gimnazială nr. 1 din Comuna Barcea
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

 

Comunicat de presă

 „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

   

Comuna Barcea, Județul Galați, în calitate de beneficiar, anunță demararea proiectului „Creșterea gradului de digitalizare a educației la nivelul structurilor Unității de Învățământ Școala Gimnazială nr. 1, Comuna Barcea, Județul Galați” – cod F-PNRR-Dotari-2023-4113.

Finanțarea este acordată prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, în cadrul apelului ”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR),  Pilonul VI Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație - Reforma 4.

Proiectul are o durată de implementare de 14 luni, desfășurându-se în perioada august 2023 – septembrie 2024, valoarea totală a contractului de finanțare fiind de 1.315.326,87 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR în cuantum de 1.105.316,69 lei și valoare TVA eligibilă în cuantum de 210.010,18 lei.

Proiectul are stabilite ca principale obiective:

  • crearea unei infrastructuri școlare durabile care să conducă la un act educațional de calitate, atât pentru elevii aflați în risc de părăsire timpurie a școlii sau în risc de abandon școlar, cât și pentru cei cu rezultate mai puțin bune la evaluările naționale;
  • creșterea nivelului de digitalizare a Unitații de Învățământ Școala Gimnazială nr. 1 Barcea prin accesul elevilor la tehnologie, facilitat de laboratorul de informatică ce va fi dotat prin proiect.

Proiectul va conduce la creșterea calității mediilor de învățare pentru un grup țintă format din 582 de elevi (școlari și preșcolari) și 48 de cadre didactice. Infrastructura școlară modernă, propusă prin proiect, va asigura participarea la un proces educațional de calitate, eficient și incluziv.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la:

Primăria Comunei Barcea

Persoana de contact: Marcela Creola TRANDAFIR IURIST

Telefon: 0236/335701

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

(P)

Citit 1514 ori Ultima modificare Joi, 10 August 2023 11:08