Investiții în digitalizarea spitalelor din subordinea CJ

Investiții în digitalizarea spitalelor din subordinea CJ
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Mai multe proiecte de digitalizare a spitalelor aflate în subordinea Consiliului Județean - Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei", Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Orășenesc Târgu Bujor și Spitalul "Anton Cincu" Tecuci - au fost aprobate în cadrul ședinței ordinare de miercuri a Consiliului Județean Galați.

Proiectele vizează achiziționarea de echipamente IT, echipamente pentru comunicații, licențe de funcționare, dezvoltarea de aplicații informatice și instruirea personalului medical. Valoarea investițiilor este de 20.587.808 lei (TVA inclus).

"Toate aceste sisteme IT vor crește accesul populației la asistență medicală, inclusiv cu ajutorul telemedicinei. Mai mult, rezultatele medicale vor putea fi accesate și online de către pacienți. De asemenea, se va putea realiza trasabilitatea pacientului internat în spital, pentru a fi evitate erorile de identificare, diagnosticare și tratare", a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Proiectele vor fi depuse spre finanțare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Citit 1468 ori Ultima modificare Luni, 28 August 2023 00:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.