Soarta investițiilor europene nefinalizate, la votul aleșilor

Soarta investițiilor europene nefinalizate, la votul aleșilor
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Consilierii locali sunt convocați de îndată în ședință extraordinară, joi, 7 decembrie 2023, pentru a decide soarta unor obiective cu fonduri europene, care ar fi trebuit să fie gata până la 31 decembrie 2023, dar nu vor fi. Sunt investiții importante și necesare în sănătate, educație, asistență socială și patrimoniu, pentru care au fost identificate două soluții.

Pentru unele proiecte se propune continuarea implementării activităților după data de 31 decembrie 2023, din fonduri proprii. Iar pentru asta aleșii trebuie să aprobe susținerea de la bugetul local după data de 31 decembrie 2023 a tuturor cheltuielilor necesare pentru finalizarea și asigurarea funcționalității proiectelor. În această categorie sunt incluse, de exemplu, „Punerea în valoare a sitului arheologic Tirighina – Barboși”, „Centrul de recreere pentru persoane vârstnice - Tinerețe fără bătrânețe”, „Reabilitarea și eficientizarea energetică a Liceului cu Program Sportiv”, „Grădiniţa cu 8 săli de grupă nr. 40 cu program normal, Ţiglina II”, „Relocarea, reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «Buna Vestire»”, dar și „Reabilitarea și eficientizarea energetică a Corpului A - Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Ioan»”.

Pentru alte proiecte, „Reabilitarea și eficientizarea energetică a Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie «Buna Vestire»”, se propune continuarea implementării în etapa a II-a, în cadrul noului Program 2021 – 2027, după data de 31 decembrie 2023, în scopul realizării lor integrale.

Citit 1130 ori Ultima modificare Joi, 07 Decembrie 2023 08:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.