COMUNICAT DE PRESĂ: „Fluidizarea fluxului de mărfuri a PBN Logistics SA - Investiții în suprastructura portuară”

COMUNICAT DE PRESĂ: „Fluidizarea fluxului de mărfuri a PBN Logistics SA - Investiții în suprastructura portuară”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

 

Galați,  Ianuarie 2024

COMUNICAT DE PRESĂ

privind semnarea Contractului de Finanțare pentru  Proiectul

„Fluidizarea fluxului de mărfuri a PBN Logistics SA - Investiții în suprastructura portuară”

 

Proiectul „Fluidizarea fluxului de mărfuri a PBN Logistics SA - Investiții în suprastructura portuară”, cod MySMIS 311750, finanțat în cadrul Programului Transport 2021-2027 este implementat de către PBN LOGISTICS S.A. prin Contractul de Finanțare nr. 2/2023 și are o valoare totală de 11.848.592,00 lei.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 9.956.800,00 lei din care 4.978.400,00 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul de Coeziune și 4.978.400,00 lei din Bugetul de stat.

Valoarea neeligibilă inclusiv TVA a proiectului este de 1.891.792,00 lei.

Programul Transport 2021-2027 este implementat la nivel național de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii în calitate de Autoritate de Management, fiind Organism Intermediar pentru Axa Prioritară 7 „Dezvoltarea transportului naval și multimodal”, Obiectiv Specific 3.1 „Dezvoltarea unei rețele TEN-T, reziliente la schimbările climatice, inteligente, sigure, durabile și intermodale”,  Operatiune „Investiții în infrastructura căilor navigabile și a terminalelor intermodale”, Titlu Apel „Realizarea de investiții în suprastructura portuară în vederea reducerii blocadei din zona Mării Negre ca urmare a conflictului armat din Ucraina”, Organism Intermediar pentru Transport al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, respectiv între data 27.12.2023 și 31.12.2024.

Obiectivul general/Scopul proiectului îl constituie  dotarea Portului Galati cu echipamente și utilaje eficiente, în vederea  fluidizării și a  creșterii capacității de operare a mărfurilor din și spre Ucraina aflate pe teritoriul României și va contribui la eforturile UE de a sprijini economia și redresarea economică a Ucrainei, precum și la stabilizarea piețelor alimentare globale și la îmbunătățirea securității alimentare la nivel mondial.

Proiectul va conduce la îmbunătățirea calității serviciilor/timpilor de operare astfel încât traficul de mărfuri operat prin port, în special cereale să crească, iar pe termen mediu va favoriza schimburile comerciale postbelice ale Ucrainei în vederea reconstrucției acesteia.

Obiectivele specifice ale proiectului constau în achiziția de echipamente destinate îmbunătățirii capacității de operare,  ceea ce va determina reducerea timpilor de descărcare/încărcare marfă și implicit la reducerea timpului total de transport al mărfurilor și fluidizarea fluxului de mărfuri în portul Galați.

Rezultatele așteptate care urmare a implementării proiectului constau în crearea unor conexiuni intermodale modernizate și atingerea indicatorilor suplimentari de realizare, prin achiziția de:

  • Automacara mobilă cu braţ telescopic pentru încărcare/descărcare/manipulare;
  • Manipulator mobil pentru încărcare/descărcare/manipulare mărfuri;
  • Utilaj mobil de încărcare-descărcare cereale în și din vagoane.

Locul de implementare al proiectului este în portul Bazinul Nou Galaţi din str. Calea Prutului nr. 230, loc. Galaţi, jud. Galaţi, România

Proiectul este co-finanţat din Fondul de Coeziune

prin Programul Transport 2021-2027

Date de contact: Mara Rîmniceanu, Manager de proiect, PBN LOGISTICS SA,  e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

”Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

 

(P)

Citit 960 ori Ultima modificare Vineri, 02 Februarie 2024 13:52