Nervi și zbierete la depunerea unei petiții

Nervi și zbierete la depunerea unei petiții
Evaluaţi acest articol
(48 voturi)

Gălățeanul A.T., în vârstă de 68 de ani, a venit la redacție, extrem de indignat, relatându-ne ce a pățit atunci când a vrut să depună o petiție la Secția 2 Poliție. „Vreau să vă descriu modul total necorespunzător în care se comportă un organ al statului cu cetățenii pe care ar trebui să-i protejeze și să-i apere. S-au transformat în ultima perioadă în niște mari birocrați, ei nu mai sunt organe de poliție, ci organe de birocrație, sau de întărire a birocrației prin care se protejează, să facă cât mai puțină treabă în teren și cât mai multă în birouri”, ne-a spus gălățeanul.
„Am vrut să depun o petiție la Secția 2 Poliție Galați, pe încălcarea unui drept de proprietate și pe nerespectarea legilor de mediu de către un mare antreprenor. I-am spus ofițerului de serviciu că am o petiție și vreau să o înregistrez. A zis «nu se poate, dom’le, lăsați-o la noi aici!» I-am repetat că vreau să o înregistrez și să urmăresc mersul acestei petiții, că rezolvarea ei este importantă pentru mine. Zice «lăsați petiția la noi și veți primi un răspuns!». Îi spun că sunt obligați prin lege să-mi dea un număr de înregistrare. Zice din nou: «Îmi dați mie petiția, șeful o citește și, dacă dă ordin, atunci mă întorc și vă spun că o înregistrăm. Dacă șeful nu o citește sau spune că nu este de acord cu ea, atunci nu v-o înregistrăm. Treceți acolo în sală!». Nu am vrut să «trec» în sală, am așteptat vreun sfert de oră pe o bancă, afară. Se întoarce de la trei uși mai încolo și-mi spune «s-a rezolvat, dl. comandant e de acord!». Imediat vine o secretară în blugi, extrem de iritată, care a început să zbiere la mine (și nu exagerez), recitându-mi aceeași poezie ca ofițerul de serviciu la început. I-am spus că nu e normal să țipe așa la cineva care, după vârstă, i-ar putea fi tată. După încă vreo zece minute de nervi, țac-pac, a pus ștampila pe dosarul meu, a luat petiția, i-am mulțumit ofițerului de serviciu și s-a închis evenimentul”, ne-a povestit gălățeanul.
Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Galați, secțiile de poliție sunt obligate să preia petițiile cetățenilor care domiciliază pe raza secțiilor respective, pentru că dreptul la petiție este reglementat prin Constituție. În consecință: 
Bila albă se acordă cetățeanului A.T. și tuturor celor care își cunosc drepturile și nu se lasă intimidați atunci când știu că legea este de partea lor.
Bila neagră se acordă tuturor celor care, din spatele unui birou, al unui ghișeu sau al unor trese de pe umăr, se cred mai presus de lege, uitând că că ei sunt în slujba cetățeanului, și nu invers.

Citit 11721 ori Ultima modificare Joi, 17 Martie 2022 00:06

5 comentarii

 • postat de Iancu Jianul
  Miercuri, 06 Aprilie 2022 23:33
  93.181.61.***
  !Alexutz Dupa legea noua privind zgomotul nejustificat... la ora 17.00 ai maxim 55dB masurat din ap. reclamantului cu geamurile si usile inchise la ap. Dar SURPRIZA, politia inca nu a primit nici acum acele dB metre... pentru ca NU SE VREA SA FIE FONDURI! NU sunt norme de aplicare! Pai daca hotii fac legi pentru a apaarat violatorii, criminalii si delicventii... cum dracu sa te apare pe tine cetatean cinsitit? Lasati vrajeala si treceti la munca... dezastru!
  0
  12
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Luni, 28 Martie 2022 12:07
  5.2.205.***
  "pe încălcarea unui drept de proprietate și pe nerespectarea legilor de mediu de către un mare antreprenor."

  Care lege a fost incalcata si ce spune ea? Ca am senzatia ca daca il intrebi pe stimabilul nu stie nici el ce plangere vrea sa faca.

  Fara suparare dar pare tiparul pensionarului comunist care nu are altceva de facut toata ziua decat sa sune la politie pentru orice nimic.

  Mai stiu eu pe cineva care a sunat la politie sambata la ora 17:00 pe motiv ca este muzica prea tare si il deranjeaza. A venit politia si a plecat exact asa cum a venit.


  Despre ce a patit cu politia nimic de obiectat......ce pretentii poti sa ai de la acesti spargatori de seminte?
  22
  3
  Raportează
 • postat de DAN
  Miercuri, 16 Martie 2022 15:21
  136.255.148.***
  mai rau , petitionarii se considera a fi persoANE CU PROBLEME PSIHICE , DACA NU LE CONVINE CA TREBUIE SA DEPUI O PETITIE
  6
  22
  Raportează
 • postat de ion
  Miercuri, 16 Martie 2022 12:14
  85.120.166.***
  https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online sau https://politialocalagalati.ro/contact/petitie/, recomand folosirea acestor site-uri pentru a depune petiții/ sesizări, se înregistrează automat și am primit răspuns într-un termen rezonabil. Am folosit, evitând birocrația sau „ploconeala” în fața unui funcționar plictisit/ arogant etc.
  3
  44
  Raportează
 • postat de Titi
  Miercuri, 16 Martie 2022 03:27
  5.13.214.***
  Bine spus , resping orice si cand le dai telefon te directioneaza la politia locala si apoi invers , o bataie de joc.
  3
  91
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.