Nervi și zbierete la depunerea unei petiții

Nervi și zbierete la depunerea unei petiții
Evaluaţi acest articol
(51 voturi)

Gălățeanul A.T., în vârstă de 68 de ani, a venit la redacție, extrem de indignat, relatându-ne ce a pățit atunci când a vrut să depună o petiție la Secția 2 Poliție. „Vreau să vă descriu modul total necorespunzător în care se comportă un organ al statului cu cetățenii pe care ar trebui să-i protejeze și să-i apere. S-au transformat în ultima perioadă în niște mari birocrați, ei nu mai sunt organe de poliție, ci organe de birocrație, sau de întărire a birocrației prin care se protejează, să facă cât mai puțină treabă în teren și cât mai multă în birouri”, ne-a spus gălățeanul.

„Am vrut să depun o petiție la Secția 2 Poliție Galați, pe încălcarea unui drept de proprietate și pe nerespectarea legilor de mediu de către un mare antreprenor. I-am spus ofițerului de serviciu că am o petiție și vreau să o înregistrez. A zis «nu se poate, dom’le, lăsați-o la noi aici!» I-am repetat că vreau să o înregistrez și să urmăresc mersul acestei petiții, că rezolvarea ei este importantă pentru mine. Zice «lăsați petiția la noi și veți primi un răspuns!». Îi spun că sunt obligați prin lege să-mi dea un număr de înregistrare. Zice din nou: «Îmi dați mie petiția, șeful o citește și, dacă dă ordin, atunci mă întorc și vă spun că o înregistrăm. Dacă șeful nu o citește sau spune că nu este de acord cu ea, atunci nu v-o înregistrăm. Treceți acolo în sală!». Nu am vrut să «trec» în sală, am așteptat vreun sfert de oră pe o bancă, afară. Se întoarce de la trei uși mai încolo și-mi spune «s-a rezolvat, dl. comandant e de acord!». Imediat vine o secretară în blugi, extrem de iritată, care a început să zbiere la mine (și nu exagerez), recitându-mi aceeași poezie ca ofițerul de serviciu la început. I-am spus că nu e normal să țipe așa la cineva care, după vârstă, i-ar putea fi tată. După încă vreo zece minute de nervi, țac-pac, a pus ștampila pe dosarul meu, a luat petiția, i-am mulțumit ofițerului de serviciu și s-a închis evenimentul”, ne-a povestit gălățeanul.

Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Galați, secțiile de poliție sunt obligate să preia petițiile cetățenilor care domiciliază pe raza secțiilor respective, pentru că dreptul la petiție este reglementat prin Constituție. În consecință: 

Bila albă se acordă cetățeanului A.T. și tuturor celor care își cunosc drepturile și nu se lasă intimidați atunci când știu că legea este de partea lor.

Bila neagră se acordă tuturor celor care, din spatele unui birou, al unui ghișeu sau al unor trese de pe umăr, se cred mai presus de lege, uitând că că ei sunt în slujba cetățeanului, și nu invers.

Citit 21968 ori Ultima modificare Joi, 17 Martie 2022 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.