UPDATE. Carnagiu la Şendreni, provocat de un preot. Trei vieţi, luate de o depăşire pe linie continuă
Foto: GSDG

UPDATE. Carnagiu la Şendreni, provocat de un preot. Trei vieţi, luate de o depăşire pe linie continuă
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

UPDATE | Trei morţi şi şapte răniţi grav este bilanţul celui mai grav accident rutier petrecut în judeţul Galaţi în ultimii ani. Tragedia produsă în cea de-a doua zi de Paşte a fost provocată, spun anchetatorii, de un şofer care a încălcat una dintre cele mai importante reguli de circulaţie: depăşirea în coloană, pe linie continuă.

DN 25 şi-a luat încă o dată recolta de morţi, în cea de-a doua zi de Paşte, prin manevra imprudentă a unui şofer care avea în maşină încă patru persoane. Şoseaua, aglomerată la orele amiezii, s-a transformat într-o scenă sângeoasă între Movileni şi Şendreni, în momentul în care Volkswagenul Passat, la volanul căruia se afla Florin Şerbu (48 ani), preot la Independenţa, a ieşit din coloană şi a pătruns pe contrasens, ca să depăşească maşinile din faţă. Nu a mai apucat să revină pe sensul de mers, pentru că dinspre Tecuci venau alte maşini. A ratat la mustaţă un Audi, a cărei şoferiţă, despre care poliţiştii spun că avea permis de doar două luni, a avut inspiraţia să tragă de volan şi să evite impactul frontal. Maşina care venea din spate, un Volkswagen Golf, s-a ciocnit însă în plin cu Passatul preotului. Impactul deosebit de violent s-a soldat cu rănirea a zece persoane, printre care şi trei coii cu vârste de 12, 13 şi, respectiv, 16 ani. Pentru trei dintre răniţi, o femeie şi doi bărbaţi, medicii de la SMURD şi cei de la Ambulanţă nu au mai putut face nimic.

"La locul accidentului s-au găsit doi decedaţi, iar restul victimelor au fost transportate spre spital. Unul dintre răniţi, în stare foarte gravă, a făcut un stop cardio-respirator în timpul transportului. Manevrele de resuscitare au continuat în camera de stabilizare, fără succes. Ceilalţi răniţi sunt internaţi, trei în secţia de Chirurgie Toracică, unul în Chirurgie generală, sub observaţie, iar o pacientă este în Ortopedie. La Pediatrie au mai rămas doi copii. Toţi cei aflaţi la Spitalul de Urgenţă sunt stabili, viaţa nu le este pusă în pericol. Cel mai grav dintre cei rămaşi este cel de la Chirurgie, dar dacă nu s-a intervenit până acum chirurgical, înseamnă că este bine", ne-a declarat dr. Lidia Şandru, medic în cadrul UPU Galaţi.

Şi-a ucis socrii

Printre cei răniţi, aflaţi sub supravegherea medicilor, se află şi preotul care a provocat accidentul, soţia sa şi fiica lor. Din nefericire, socrii bărbatului, pe care abia îi luaseră de la gară, din Galaţi, şi cu care se duceau spre Independenţa, şi-au pierdut viaţa în accident, la fel ca un alt bărbat, din Volkswagenul Golf. Totul, au concluzionat anchetatorii, din pricina unei depăşiri riscante.

"Accidentul s-a produs pe fondul unei depăşiri neregulamentare, efectuate de către conducătorul unui vehicul marca Volkswagen Passat. În urma analizelor de laborator, s-a stabilit că niciunul dintre cei trei conducători auto nu consumase băuturi alcoolice. A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă", a precizat cms. şef Bogdan Carp, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi.

Acesta este al doilea accident grav de circulaţie provocat de un slujitor al Bisericii din Galaţi, în ultima jumătate de an. Pe 13 noiembrie 2017, Dănuţ Hohotă, preot la biserica din Negrea, comuna Schela, aflat într-o avansată stare de ebrietate, a lovit mortal un pieton şi a fugit de la locul accidentului. El a fost suspendat de Arhiepiscopie până la finalizarea anchetei, măsură ce ar putea fi adoptatată şi în cazul de faţă.


UPDATE, ora 18.25. Accident cu zece răniţi în apropiere de Galaţi. Trei victime au murit | O a treia victimă, care fusese transportată în stare critică la UPU Galaţi, a decedat în ciuda efoturilor medicilor de o menţine în viaţă. Bilanţul accidentului de la Şendreni devine astfel şi mai dramatic: trei persoane au murit şi şapte, dintre care trei copii, au fost rănite. Impactul fatal a avut loc din cauza şoferului unui Volkswagen Passat, care a pătruns pe contrasens pentru a face o depăşire, a lovit în plin in VW Golf, care mai apoi a ricoşat într-un Audi. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.  

UPDATE ora 17.35: Cele două victime aflate în stare foarte gravă nu au răspuns manevrelor de resuscitare făcute de medici şi au fost declarate decedate în urmă cu puţin timp. Potrivit lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, o altă victimă, aflată în stare gravă, a fost dusă în Cod Roşu la UPU Galaţi. Printre victime se numără şi trei copii, aflaţi acum în afara oricărui pericol, la Spitalul de Pediatrie din Galaţi.


Trafic blocat pe DN 25, între Șendreni și Movileni, din cauza unui grav accident rutier petrecut luni după-amiază. Potrivit primelor informații, cauza impactului care a antrenat trei autoturisme a fost o depășire neregulamentară făcută de unul dintre șoferi. Ciocnirea violentă s-a soldat cu rănirea a zece persoane, potrivit polițiștilor, mai mulți răniți rămânând încarcerați în mașinile avariate. Conform ISU Galați, la fața locului au intervenit o autospecială de stingere,  una de descarcerare, două ambulanțe SMURD și o salvare a SAJ Galați, primele informații indicând trei vitime încarcerate.

”Din datele pe care le avem, dintre cele zece persoane rănite, două sunt inconștiente și se fac manevre de resuscitare la fața locului. Ceilalți răniți au fost transportați la spital. Se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor în care a avut loc impactul”, ne-a declarat cms. Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Citit 70723 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.