Băutura nu ține loc de permis de conducere!

Băutura nu ține loc de permis de conducere!
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Doi bărbați din județul Galați au aflat pe pielea lor că nu pot compensa lipsa carnetului de șofer cu câteva pahare de alcool după ce au fost opriți în trafic de polițiști

Unul dintre ei are 51 de ani și este din Băneasa. Mașina pe care acesta o conducea a fost trasă pe dreapta pe un drum comunal din Roșcani, polițiștii stabilind că cel de la volan avea o alcoolemie în aerul expirat de 0,57 la mie. Dus la spital și supus unor verificări ulterioare, localnicul s-a făcut vinovat și de conducere fără permis, pentru că nu apărea în bazele de date ca deținător de carnet.

Unei acuzații similare va trebui să îi facă față și un tânăr de 23 de ani, din Slobozia Conachi, tras pe dreapta pe o stradă din localitate. Și în cazul lui, etilotestul a arătat o valoare pozitivă, de 0,38 la mie alcool în aerul expirat, dar suficient de mică cât să nu intre sub incidența legii penale. În schimb, lipsa permisului pentru orice fel de categorie i-a adus și lui un dosar penal, care l-ar putea costa o pedeapsă cu închisoarea între 1 și 5 ani. 

Citit 2385 ori Ultima modificare Joi, 07 Martie 2024 12:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.