Amenzi usturătoare pentru firmele cu angajaţi străini

Amenzi usturătoare pentru firmele cu angajaţi străini
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

La peste 400.000 de lei se ridică cuantumul sancţiunilor aplicate în luna iunie de inspectorii de la Imigrări unor societăţi comerciale din România care folosesc forţă de muncă străină, pe motiv că nu au respectat întocmai paşii legali privind încadrarea în muncă ori remunerarea salariaţilor.

Controalele au vizat firme din toate domeniile de activitate şi s-au soldat cu constatarea de nereguli care au dus la aplicarea de amenzi usturătoare, îndeosebi pentru angajatori. 41 de societăţi comerciale, au primit amenzi în valoare de 417.000 de lei, pentru nerespectarea regimului juridic aplicabil străinilor angajaţi, potrivit datelor centralizare de Inspectoratul General pentru Imigrări.

"În urma acţiunilor întreprinse, au fost depistaţi 181 de cetăţeni străini în situaţii ilegale. Din totalul persoanelor depistate, 96 au primit acte administrative, decizii de returnare şi comunicări de părăsire a teritoriului României, 13 au solicitat o formă de protecţie internaţională după depistare, două persoane au fost tolerate, iar pentru celelalte s-au dispus alte măsuri", a precizat scms. Ermina Mihai, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Imigrări.

Citit 7466 ori Ultima modificare Duminică, 07 Iulie 2019 13:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.