Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

La peste 400.000 de lei se ridică cuantumul sancţiunilor aplicate în luna iunie de inspectorii de la Imigrări unor societăţi comerciale din România care folosesc forţă de muncă străină, pe motiv că nu au respectat întocmai paşii legali privind încadrarea în muncă ori remunerarea salariaţilor.

Controalele au vizat firme din toate domeniile de activitate şi s-au soldat cu constatarea de nereguli care au dus la aplicarea de amenzi usturătoare, îndeosebi pentru angajatori. 41 de societăţi comerciale, au primit amenzi în valoare de 417.000 de lei, pentru nerespectarea regimului juridic aplicabil străinilor angajaţi, potrivit datelor centralizare de Inspectoratul General pentru Imigrări.

"În urma acţiunilor întreprinse, au fost depistaţi 181 de cetăţeni străini în situaţii ilegale. Din totalul persoanelor depistate, 96 au primit acte administrative, decizii de returnare şi comunicări de părăsire a teritoriului României, 13 au solicitat o formă de protecţie internaţională după depistare, două persoane au fost tolerate, iar pentru celelalte s-au dispus alte măsuri", a precizat scms. Ermina Mihai, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Imigrări.

Citit 3333 ori Ultima modificare Duminică, 07 Iulie 2019 13:24

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro