Broșuri privind munca în străinătate, împărțite de ITM Galaţi
Foto: itm galati

Broșuri privind munca în străinătate, împărțite de ITM Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galați au distribuit peste 450 de broşuri transmise de Inspecţia Muncii, care conţin informaţii utile privind munca în Germania, precum şi materiale informative privind munca în străinătate. Împărțirea broșurilor s-a făcut în locuri consacrate ca având afluenţă de persoane: gară, autogări, staţii de transport în comun, pieţe, instituţii de colectare a taxelor și de furnizare de utilități, marketuri și hipermarketuri, inclusiv în localitățile rurale ale județului. S-a solicitat și sprijinul Prefecturii, pentru afişarea de către primăriile din judeţ a acestor materiale informative.

"Pe pagina noastră de Facebook sunt preluate materialele difuzate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale privind munca sezonieră în Germania, Spania, Marea Britanie, precum şi munca în străinătate cu atenţionare asupra condiţiilor de intrare în ţară în contextul pandemiei de Covid-19. Informaţiile pe care lucrătorii români ar trebui să le aibă înainte de a pleca să muncească în străinătate se referă la condiţiile de intrare în ţara de destinaţie şi condiţiile de muncă, inclusiv cele specifice desfăşurării activităţii, instituţiile care pot sprijini lucrătorii, atât din România, cât şi din străinătate, şi cum pot fi contactate acestea. Aceste informaţii se regăsesc pe site-ul instituţiei noastre, al Inspecţiei Muncii şi al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, sub forma unui ghid", informează Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați.

Distribuirea materialelor informative a avut loc în cadrul campaniei naționale "Eşti lucrător în străinătate? Informează-te, lucrează legal şi cunoaşte-ţi drepturile", cu scopul de a diminua riscurile şi vulnerabilităţile cu care această categorie de lucrători s-a confruntat în trecut.

Citit 3539 ori Ultima modificare Vineri, 16 Aprilie 2021 21:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.