Broșuri privind munca în străinătate, împărțite de ITM Galaţi
Foto: itm galati

Broșuri privind munca în străinătate, împărțite de ITM Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galați au distribuit peste 450 de broşuri transmise de Inspecţia Muncii, care conţin informaţii utile privind munca în Germania, precum şi materiale informative privind munca în străinătate. Împărțirea broșurilor s-a făcut în locuri consacrate ca având afluenţă de persoane: gară, autogări, staţii de transport în comun, pieţe, instituţii de colectare a taxelor și de furnizare de utilități, marketuri și hipermarketuri, inclusiv în localitățile rurale ale județului. S-a solicitat și sprijinul Prefecturii, pentru afişarea de către primăriile din judeţ a acestor materiale informative.
"Pe pagina noastră de Facebook sunt preluate materialele difuzate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale privind munca sezonieră în Germania, Spania, Marea Britanie, precum şi munca în străinătate cu atenţionare asupra condiţiilor de intrare în ţară în contextul pandemiei de Covid-19. Informaţiile pe care lucrătorii români ar trebui să le aibă înainte de a pleca să muncească în străinătate se referă la condiţiile de intrare în ţara de destinaţie şi condiţiile de muncă, inclusiv cele specifice desfăşurării activităţii, instituţiile care pot sprijini lucrătorii, atât din România, cât şi din străinătate, şi cum pot fi contactate acestea. Aceste informaţii se regăsesc pe site-ul instituţiei noastre, al Inspecţiei Muncii şi al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, sub forma unui ghid", informează Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați.
Distribuirea materialelor informative a avut loc în cadrul campaniei naționale "Eşti lucrător în străinătate? Informează-te, lucrează legal şi cunoaşte-ţi drepturile", cu scopul de a diminua riscurile şi vulnerabilităţile cu care această categorie de lucrători s-a confruntat în trecut.

Citit 3034 ori Ultima modificare Vineri, 16 Aprilie 2021 21:00

2 comentarii

 • postat de Gălățean
  Vineri, 16 Aprilie 2021 09:16
  109.166.135.***
  Mă gândeam că ITM promovează munca la noi in țară nu in afară țării, deci asta e politica celor de la guvernare să încurajeze plecarea din țară nu să creeze locuri de muncă la noi unde este nevoie in toate domeniile pentru redresarea economică a țării. Deci soluția este distrugerea pe orice cale a țării din ce a mai rămas. Oare unde ne îndreptăm cu o astfel de abordare a politicii acestor guvernanți?.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Ocroteste doamne poporul tau.....
  Vineri, 16 Aprilie 2021 09:04
  89.39.81.***
  Cand se vor intalni niste oameni ai muncii cu niste patroni ai frecarii mentei si neplatirii salariilor ,a furtului de munca si de ore neplatite prin diferite gaselnite ,crezand ca prostul nu-si da seama sau nu stie sasi calculeze salariul raportat la programul de lucru si sa discute toate acestea ,precum si atitudinea ambilor in firma,respectul reciproc si marea responsabilitate ce o au toti fata de firma ce le asigura traiul si painea .....nu se va intampla nimic bun dar nimic ,decat ca unii vor munci pe putin de nevoie dar nu cu randament optim fiindca patronul se face cai plateste.Iar ei patronii vor fi niste mici Dumnezei in firmele lor ca mai mult de atat nu au fost si nici nu vor fi ,care vor merge cu prosteala azi pe unul muine pe altul ....fiindca ...merge.Un lucru e sigur;Decat sa muncesti pe degeaba,mai bine stai la umbra degeaba.Munca insamna sanatate.Lasatio celor bolnavi .De frezoane,ameteli si toate boalele.
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.