Peste 3.000 de gălățeni s-au angajat anul acesta prin AJOFM

Peste 3.000 de gălățeni s-au angajat anul acesta prin AJOFM
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În perioada ianuarie - iulie 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Galați au fost încadrate în muncă 3.043 de persoane, dintre care 1.332 de femei, informează instituția gălățeană.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 1.603 au peste 45 de ani, 545 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 528 au vârsta mai mică de 25 de ani, iar 367 au între 25 și 35 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.765 provin din mediul urban, iar 1.278 sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe au studii profesionale/ arte și meserii (883), urmate de cele cu studii gimnaziale (854). Numărul celor cu studii liceale este de 818, iar cei cu studii superioare sunt 295. Persoanele cu studii primare și fără studii sunt în număr de 134, iar cele cu studii postliceale încadrate sunt 59.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Galați, 980 de persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se face pe baza unor anumite criterii: localitatea de reședință (municipiu, oraș, sat reședință de comună etc.), nivelul studiilor, vârsta, apartenența la un grup vulnerabil sau cu nevoi speciale (șomer de lungă durată, persoană cu dizabilități, persoană de etnie romă, persoană liberată din detenție, persoană supusă riscului de a fi traficată, tânăr cu risc de marginalizare socială sau refugiat etc.), criterii ocupaționale (natura sezonieră a activității prestate, experiență profesională, calificarea/ocupația).

Conform AJOFM Galați, pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Astfel, în perioada ianuarie - iulie 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 4.259 de persoane.

Citit 3069 ori Ultima modificare Marți, 07 Septembrie 2021 20:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.