38 de cetățeni ucraineni și-au găsit locuri de muncă în Galați

38 de cetățeni ucraineni și-au găsit locuri de muncă în Galați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

De la începutul războiului din Ucraina și până pe 15 iunie 2022, firmele gălățene au angajat 38 de persoane provenind din Ucraina, informează Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați. Posturile pe care au fost încadrați ucrainenii sunt foarte variate, de la instalator apă canal, șofer și ajutor de ospătar până la director de vânzări, administrator de firmă și manager de proiect.

Nouă dintre ucrainenii refugiați în România și-au găsit locuri de muncă pe posturi de inginer, iar șase s-au încadrat în industria alimentară, ca muncitori necalificați la ambalarea produselor. Trei ucraineni s-au angajat în construcții, ca muncitori necalificați la demolări clădiri, iar câte doi - pe ocupații ca manager proiect, contabil și ajutor ospătar.

Refugiații ucraineni au mai fost angajați, câte unul pe loc, în următoarele ocupații: asistent manager, inspector resurse umane, traducător, proiectant inginer mecanic, manager supervizare, director vânzări, motorist, instalator apă canal, administrare societate comercială, manager calitate, administrator rețea de calculatoare, șef de birou, economist și șofer.

Dintre cei 38 de ucraineni angajați în Galați, doar 11 erau înregistrați în evidențele AJOFM.

Locurile de muncă pe care firmele gălățene le-au declarat vacante, la AJOFM, pentru refugiații din Ucraina, până pe 15 iunie, au fost 37 la număr și pe foarte puține ocupații, doar șase: bucătar și ajutor bucătar (câte un loc), inginer piscicol (2), pescar (3), supraveghetor jocuri (20) și agent curățenie clădiri (10 locuri).

Până pe 15 iunie, la AJOFM Galați s-au înregistrat 19 persoane provenind din Ucraina, din care 10 femei. 11 refugiați au peste 45 de ani, cinci au vârste cuprinse între 25 și 45 de ani, iar trei persoane au sub 25 de ani.

Patru din cei înregistrați au declarat că au studii superioare: biochimist, profesor în învățământul preșcolar, economist bancar, traducător. Alte calificări deținute sunt cele de contabil, funcționar administrativ, controlor calitate, lăcătuș mecanic, electrician, șofer, sudor, agricultor, mecanic naval.

Conform AJOFM Galați, zece refugiate din Ucraina au participat și la Bursa generală a locurilor de muncă din Galați, care a fost organizată pe 20 mai. Li s-a asigurat atunci translator din partea Prefecturii Galați, dar și a unui agent economic participant.

Citit 6582 ori Ultima modificare Marți, 28 Iunie 2022 13:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.