În Galaţi s-au înregistrat anul trecut 82 de accidente de muncă

În Galaţi s-au înregistrat anul trecut 82 de accidente de muncă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În cursul anului 2022, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului control în domeniul securității și sănătății în muncă al ITM Galați au efectuat 1.266 de controale. Pentru abaterile de la respectarea legislaţiei în vigoare constatate, s-au aplicat 1.384 de sancțiuni contravenționale, din care 77 au fost amenzi cu o valoare totală de 342.000 de lei. Totodată, s-a dispus oprirea de la funcţionare a opt echipamente de muncă ce nu prezentau siguranţă în exploatare, reiese din bilanțul dat publicității de Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați.

În domeniul supravegherii pieței, în cursul anului trecut, au fost efectuate 73 de controale. Au fost verificate 559 de produse din categoriile utilajelor agricole, mașinilor de deszăpezit, echipamentelor individuale de protecție (mănuși, măști, combinezoane), articolelor pirotehnice etc. Au fost verificate conținutul declarației de conformitate, instrucțiunile de întreținere şi utilizare în limba română, conținutul documentației tehnice (unde a fost cazul), aplicarea corectă a marcajului de conformitate CE precum și limitarea la zgomot şi limitarea emisiilor de noxe.

Bilanțul activității inspectorilor de muncă gălățeni pe anul trecut mai cuprinde eliberarea a 46 de certificate constatatoare, înregistrarea a două autorizații privind produsele pentru protecția plantelor, reînnoirea a cinci avize pentru spații de depozitare a munițiilor și eliberarea a opt avize noi, eliberarea sau vizarea anuală a 26 de autorizații pentru deținerea, prepararea, transportul sau comercializarea de materii explozive ori de articole pirotehnice, eliberarea autorizației de depozitare pentru opt depozite de materii explozive (rachete antigrindină), înregistrarea a 151 de notificări pentru substanțe și preparate chimice periculoase și a unei notificări pentru agenți biologici.

Nu în ultimul rând, în unitățile din județul Galați s-au înregistrat 82 de accidente. Acestea s-au soldat cu 85 de persoane accidentate și cu un decedat.

Citit 3739 ori Ultima modificare Vineri, 03 Martie 2023 22:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.