Pare mai ușor să devii antreprenor în Galați decât vânzător

Pare mai ușor să devii antreprenor în Galați decât vânzător
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați propune, din această lună, șase cursuri de formare profesională, gratuite, pentru șomerii înregistrați în evidența instituției. La două dintre ele, adresate persoanelor de peste 30 de ani, se vor acorda subvenții la terminarea orelor de curs.

Patru din cele șase cursuri care ar urma să ia startul în această lună se adresează șomerilor gălățeni cu cel puțin opt clase, iar celelalte două, persoanelor care au absolvit și liceul.

Cele mai multe ore (360) vor fi la cursul de lucrător comercial, adresat persoanelor de peste 30 de ani cu nivel minim de studii școala generală, la sfârșitul căruia fiecare absolvent va primi o subvenție de 1.800 de lei. Al doilea curs cu subvenție la final, în valoare de 600 de lei, este cel pentru frigotehnist, cu durata de 120 de ore și dedicat celor cu vârsta peste 30 de ani și cu cel puțin opt clase. Cel de-al treilea curs subvenționat, cu 200 de lei, este cel de antreprenoriat (40 de ore), dedicat șomerilor din aceleași categorii de vârstă și studii.

Uitându-ne la durata acestor cursuri, se pare că mai rapid devii antreprenor decât lucrător comercial.

Cursul cu a doua cea mai lungă durată, de 240 de ore, este pentru maseur (minimum opt clase), iar cel de-al treilea, cu 225 de ore, este pentru referent resurse umane, pentru cei care au liceul la bază. Tot pentru aceștia există și cursul de inspector în domeniul sănătății și securității în muncă, cu durata de 80 de ore.

La nivel național, 134 de programe de formare profesională încep în această lună, pentru un număr total de 1.987 de persoane, care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite organizate de agențiile teritoriale de ocupare a forței de muncă. Cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: agent de securitate - 146 persoane; operator introducere, validare și prelucrare date - 127; inspector/referent resurse umane - 118; ajutor bucătar - 112; îngrijitor spații verzi - 104; instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze - 90; competențe-cheie de comunicare în limba română - 84; competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației - 84; frizer - 70 de persoane. Cursurile cu cei mai mulți participanți vor avea loc în Dâmbovița (140 de persoane), București (126) și Hunedoara (112 persoane).

De aceste cursuri gratuite pot beneficia șomerii înregistrați, refugiații sau cei care se află în procedura de soluţionare a cererii de azil şi au acces pe piaţa muncii, dar și persoanele aflate în detenție sau cele care nu și-au putut găsi de lucru după liberarea din penitenciar. De asemenea, pot participa și persoanele din mediul rural care realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă.

Gălățenii interesați de aceste cursuri trebuie să contacteze reprezentanții AJOFM Galați, pentru a se stabili dacă îndeplinesc criteriile de participare.

Citit 2766 ori Ultima modificare Marți, 04 Aprilie 2023 09:43

1 comentariu

  • postat de Laur
    Luni, 03 Aprilie 2023 08:57
    5.13.192.***
    Atunci când școala este lipsită de obiectul muncii pentru ca diverse organisme, instituții, sereleuri șamd să se joace de-a formarea profesională, încărcându-și aiurea organigramele.
    Faceți o simplă sumă a finanțărilor împrăștiate aiurea, care dacă ar fi fost coordonate prin programe de liceu și f
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.